Rondreis Thailand

0
15
blog placeholder

Tip1: Schaf een goede reisgids en goede kaarten aan
Het is een oude reizigerswijsheid: hoe beter je je “inleest” in een land of bestemming, hoe meer je ervan weet te genieten. Het bestuderen van een goede reisgids helpt u daarbij, en geeft een boel voorpret bij uw rondreis Thailand.

Tip 2: Neem de informatie van uw reisgids met een korreltje zout
Met name wat hotelinformatie betreft, of deze nu in een geprinte gids of op een website gepubliceerd wordt, doet u er goed aan de teksten van uw reisgids met enig gezond wantrouwen te bejegenen. Er wordt daarin veel klakkeloos overgeschreven van elkaar, zonder te checken of de informatie (nog) wel klopt. En regelmatig actualiseren schijnt not-done te zijn in die branche (behalve natuurlijk als het om de prijzen gaat; dan is men er als de kippen bij!). Geloof dus niet zomaar wat er staat en vraag het bij twijfel nog eens na.

Tip 3: De beste reistijd
Het toeristenseizoen in Thailand loopt in grote lijnen van november tot en met februari, de droge tijd. De natte periode is van mei / juni tot en met september. Maar Thailand is feitelijk het gehele jaar door goed te bereizen, al is het van november tot en met februari minder heet. Plaatselijk ligt de zaak genuanceerd, o.a. door de ligging aan zeeën en oceanen en de invloeden van golfstromen. Dit geldt met name voor (schier)eilanden en badplaatsen.

Tip 4: Boek bij een reisorganisatie
Alhoewel reizen door Thailand goed te doen is als zelfstandige reiziger, raden we u aan om bij een reisorganisatie te boeken: deze kunnen u vaak uitstekend helpen bij het samenstellen van de route en u heeft een organisatie om op terug te vallen mocht u onverhoopt in problemen raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here