Reis naar de metropolen van Europa

0
63

Leek het je altijd al leuk om een stedentrip te maken? Ben je geïnteresseerd in Europese architectuur, kunst en taal? Lees dan zeker verder, want wellicht is een stedentrip door ons eigen continent iets voor jou. In dit artikel nemen we je mee op reis naar Londen, Berlijn, Madrid, Rome en Parijs.

Londense winkels

De Tower of London, London Eye en London Bridge. We kunnen ze allemaal vinden in de hoofdstad van het land aan de overkant. Per jaar reizen miljoenen mensen naar de stad. Buiten de bekende bezienswaardigheden vind je er ook veel winkelcentra en musea. De populairste winkelstraat is de Oxford Street. Hier kun je onder andere heel luxe winkels zoals de .. tegenkomen, maar ook voor de mensen met een minder groot budget is er genoeg. Om dit allemaal op tijd te bezoeken, kun je ook met de dubbeldekker rondreizen!

Historie van Berlijn

We kennen Berlijn als het symbool van de Koude Oorlog. Ondanks die tragische gebeurtenis is er veel moois te vinden in Berlijn. Indien je van geschiedenis houdt, zijn de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor of het Rijksdaggebouw. Als je naast de Berlijnse Muur tevens een andere muur wilt zien, bezoek dan zeker de East Side Gallery. Vooral mensen met een voorliefde voor kunst zullen dit waarschijnlijk een indrukwekkende bezienswaardigheid vinden. Anders kun je altijd nog wandelen door de vele parken die Berlijn bezit.

Tempels in Madrid

De stad die vooral geliefd is bij de Nederlanders in de zomer. Naast de warme stranden en het uitgaansleven kun je hier nog veel meer vinden. De voetbalfans kunnen een bezoek brengen aan het Real Madrid stadion, terwijl de geschiedenisfans naar Templo de Debod kunnen. Dit is een tempel die geschonken is door de Egyptenaren als dankbaarheid voor de hulp die Spanje aan hen bood. Best indrukwekkend of niet? Madrid heeft een schitterende architectuur, vandaar dat het ook niet vreemd voor je moet zijn als je Palacio Real tegenkomt. Dit is een enorm koninklijk paleis van de huidige koning.

Rome van Romeinen

De klassieke oudheid of de renaissance is wat Rome een van de mooiste steden maakt. De plek waar de gladiatorengevechten hebben plaatsgevonden in Colosseum van Rome. Dat maakt het dan uiteraard de meest bekende bezienswaardigheid van de stad. Eigenlijk krijg je bij het bezoek naar Rome een extra stad als bij. Je kunt namelijk direct een bezoek brengen aan de Paus in Vaticaanstad. In Rome bevindt zich ook de rooskleurige rozentuin: Roseto di Roma Capitale. En het fijne is dat dit bezoek helemaal gratis is.

Parijse golven

Wandelend langs de Seine, kom je aan bij de welbekende Eiffeltoren. Aan de kade is het tegenwoordig mogelijk om bij diverse restaurants plaats te kunnen nemen, uitkijkend op golven van de Seine. Een aanrader is het operagebouw Palais Garnier. Dankzij haar bijzondere architectuur van de 19e eeuw wordt het ook wel de thuisbasis van het Franse operagezelschap. Daarnaast kun je altijd aan Disneyland Parijs denken, waarbij je gegarandeerd zult zijn op een leuke vakantie voor de kinderen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here