Paspoort

0
51
blog placeholder

Wanneer je een paspoort nodig hebt is het mogelijk om deze aan te vragen naast je identiteitskaart. Je kunt echter maar één paspoort in bezit hebben. Echter is dat geen probleem aangezien je nooit meer dan één paspoort nodig zult hebben.

Paspoort aanvragen

Je kunt een paspoort aanvragen bij de gemeente in Nederland waar je ingeschreven staat. Woon je in buitenland? Dan zul je langs het Nederlandse consulaat moeten gaan in het land waar je woont. Een paspoort aanvragen gaat natuurlijk wat tijd overheen, over het algemeen zul je ongeveer 5 werkdagen moeten wachten voor je hem kunt komen ophalen op het gemeentehuis. Het paspoort blijft maximaal 3 maanden op het gemeentehuis liggen.

Natuurlijk kun je ook met spoed een paspoort aanvragen. Voor een dergelijke spoedaanvraag brengen de gemeenten echter wel kosten in rekening. Meestal kun je je paspoort de volgende werkdag komen ophalen als je een paspoort met spoed aanvraagt. Een paspoort is in nederland 5 jaar geldig, na deze 5 jaar zul je een nieuwe moeten aanvragen.

Paspoort verlengen

Zoals aangegeven is een paspoort 5 jaar geldig. Veel mensen denken dat ze na 5 jaar hun paspoort moeten verlengen. Een paspoort verlengen is echter niet mogelijk, in plaats daarvan moet je gewoon een nieuw paspoort aanvragen. Het is wel belangrijk dat je je oude paspoort meeneemt bij het aanvragen van dit nieuwe paspoort. Je mag namelijk maar één paspoort in je bezit hebben dus zul je je oude moeten inleveren bij het aanvragen van een nieuw paspoort. Het is ook belangrijk dat je optijd een nieuw paspoort aanvraagt, aangezien er zoals gezegd 5 werkdagen overheen gaat heb je een tijdje geen geldig paspoort als je pas een nieuwe gaat aanvragen als je oude verlopen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here