Openbaar vervoer en Hotels in Londen

0
20
blog placeholder

Metro en lightrail

De metro van Londen is niet alleen de oudste ter wereld, maar ook een van de uitgebreidste. Elke paar straten kunt u namelijk wel een metrostation vinden. De Tube wordt in de buitenwijken van de stad aangevuld door een aantal light-rail-lijnen, waaronder de Overground en de Docklands Light Railway (vaak afgekort tot DLR). Deze lijnen maken echter gebruik maken van dezelfde kaartjes en op de metrostations is het eenvoudig overstappen. Bij vrijwel alle toeristische bezienswaardigheden op deze website is telkens het meest praktische metrostation en de metrolijn aangegeven. Zo kunt u vanuit de meeste locaties in de stad toch snel en handig op bestemming geraken. De meeste metrolijnen zijn geopend tussen 5:00 ’s ochtends en 1:00 ’s nachts. Hoewel elk metrostation verder over een kaart van het metrosysteem beschikt, is het downloaden van een plattegrond van de officiële Transport for London-website aan te raden. U kunt de kaart eenvoudig uitprinten of in uw smartphone of tablet plaatsen.

Bussen

Doordat de metro niet altijd rechtstreeks van uw locatie naar uw bestemming zal gaan, is het soms handiger een bus te nemen. Deze zijn niet alleen goedkoper, maar u ziet zo ook veel meer van de stad. Een nadeel is dat het soms even zoeken is welke buslijn u moet nemen. In tegenstelling tot het overzichtelijke metrosysteem is het namelijk geen doen bij elke bushalte een kaart met alle buslijnen op te hangen. De officiële routeplanner van het openbaar vervoer van Londen is daarom zeker aan te bevelen.

Hotel in Londen

Het is niet zo eenvoudig om in Londen een leuk en voordelig hotel te vinden. Veel goedkope hotels in de Britse hoofdstad zijn muf en oubollig, al is de service in dat soort hotels vaak prima. Pas in de afgelopen jaren zijn er her en der wat hippe en betaalbare hotels geopend van grote internationale ketens. Hotel in Londen heeft deze hotels verzameld en aangevuld met leuke tips over bezienswaardigheden en evenementen in Londen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here