Op vakantie naar Malaga (Spanje)

0
4
blog placeholder


De stad

Malaga is een Spaanse havenstad aan de zuidkust van Spanje. In de omgeving zijn vele stranden te vinden die tot de mooiste stranden van Spanje behoren. De stad zelf is de afgelopen decenia steeds aantrekkelijker geworden voor toeristen. Het vervoer binnen de stad voor toeristen is sterk verbeterd en deze ontwikkeling zal zich door blijven zetten. Als je de stad bezoekt, zijn er veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Echte aanraders zijn een bezoek aan de geboorteplaats en het museum van Pablo Picasso. Daarnaast is er een geweldige wandeling mogelijk naar het kasteel Gibralfaro, waar men kan genieten van een panoramische uitzicht over Malaga. 


Het Klimaat

Het klimaat zorgt er voor dat er (zeker in het hoogseizoen) relatief weinig neerslag valt. Daarnaast zijn de temperaturen erg aangenaam. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de dertig graden celsius, terwijl het in december en januari gemiddeld rond de zeventien graden is.


Vliegen naar Malaga

Het vliegveld van Malaga is verantwoordelijk voor het grootste deel van de vluchten in de streek Andalusië. Het is een modern vliegveld met vele internationale verbindingen. Door een goede voorbereiding kan men vele euro’s besparen op een vliegticket naar Malaga. Meer informatio over Goedkoop vliegen naar Malaga.


Tips

Naast de drie aanraders die al eerder in de tekst vermeld staan, hebben we nog een paar tips. Indien je via Malaga naar de Costa del Sol vliegt om vooral aan het strand te liggen, dan is het zeker de moeite waard om één of meerdere dagen in Malaga te besteden. Daarnaast hebben we nog een tip voor de visliefhebbers. Malaga is een havenstad en daar horen natuurlijk ook heerlijke visgerechten bij. In de haven van Malaga en daarom heen zijn er veel authentieke restaurantjes te vinden waar je voor een bescheiden prijsje kunt genieten van deze gerechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here