Op reis naar het buitenland? Dit heb je nodig!

0
43

Wil je goed voorbereid op vakantie naar het buitenland gaan? Dan moet je er zeker van zijn dat je enkele zaken geregeld hebt en de juiste zaken bij je in de koffer of handbagage hebt. Wat je precies nodig hebt, kan per reis nogal verschillen. Het ene land is het andere niet. Binnen Europa is reizen voor Nederlanders vaak geen probleem; er gelden vaak dezelfde of soortgelijke regels omtrent reisdocumenten en het verkeer. Toch is het altijd handig om vooraf onderzoek te doen naar de regels in het land van bestemming.

Belangrijke reisdocumenten

Reis je naar een land binnen Europa, dan is het vaak niet nodig om bij de grens je paspoort te laten zien. Toch is het altijd handig om deze toch mee te nemen, vooral als je kinderen hebt. Je weet maar nooit voor welke verrassingen je kan komen te staan. Voor het reizen naar landen buiten Europa heb je altijd een geldig paspoort nodig. Ook is het handig om je zorgpas van je zorgverzekering mee te nemen. Gebeurt er iets onverwachts, dan kun je het hulpnummer bellen om in contact te komen met je zorgverzekeraar.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen en weet je niet zeker of ze onder verdovende middelen vallen? Check dit altijd voordat je naar het buitenland op reis gaat. Het kan namelijk zo zijn dat je een verklaring van je huisarts nodig hebt, ook al is het door de huisarts voorgeschreven. In veel landen is het bezit van bepaalde medicijnen namelijk verboden. Denk bijvoorbeeld aan Ritalin, gebruikt bij ADHD, of zware pijnstillers. Je wil op reis natuurlijk niet zonder je medicijnen komen te zitten. Neem van zulke medicijnen dus altijd een verklaring van je huisarts mee.

Vaccinaties

Wanneer je op vakantie naar een bestemming binnen Europa reist, verwacht je misschien niet dat je je zou moeten laten vaccineren. Dit wordt voor sommige landen echter wel aangeraden. Denk bijvoorbeeld aan Bulgarije, Kroatië en Turkije. In deze landen komen vervelende ziektes voor, maar gelukkig kun je je daar gemakkelijk tegen vaccineren. Verdiep je in vaccinaties en bereid jezelf goed voor op je reis door je tegen de juiste ziekten te laten vaccineren, mocht dat nodig zijn. Het zou vervelend zijn om de vakantie te moeten beëindigen met een vervelende ziekte, die gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Contant geld

In sommige landen is het gebruik van een pinpas nog niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Neem dus altijd contant geld mee, gewoon voor het geval dat. In Scandinavische landen, het Verenigd-Koninkrijk en nog enkele andere landen binnen Europa, hebben ze nog eigen valuta. Probeer zo snel mogelijk geld naar de valuta van het land te wisselen, wanneer je in het land van bestemming bent aangekomen. Zo ben je voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here