Ontdek de hoodstad van Suriname

0
6
blog placeholder

Over Paramaribo

Wanneer je  een vliegticket Suriname boekt zul je landen in de hoofdstad Paramaribo. De stad telt ongeveer 250.000 inwoners en heeft een rijke historie. Er is een grote keuze in hotels, bars en restaurants en Paramaribo leent zich dan ook uitstekend voor een verblijf voor langere tijd. Nederland heeft een grote verbondenheid met Suriname omdat het vroeger een kolonie was en er vandaag nog steeds de Nederlandse taal wordt gesproken. Sinds 1975 is Suriname officieel geen onderdeel meer van Nederland. In Paramaribo zijn nog veel plaatsen te bezoeken welke verband houden met het koloniale verleden.

De bezienswaardigheden

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Paramaribo is Fort Zeelandia. Dit fort is zowel door de Franse, Engelse als Nederlandse kolonisten gebruikt en is al bijna 400 jaar oud. Een bezoek aan dit monument is dan ook zeker een aanrader. Vandaag de dag is het gebouw ingericht als museum en voor iedereen toegankelijk.

Plaatsen die zeker ook een bezoekje waard zijn, zijn de Centrale Markt en het Onafhankelijkheidsplein. De markt is de grootste uit de regio en is verspreid over twee verdiepingen. De markt biedt een enorme keus aan fruit, groente en andere verse producten. Het Onafhankelijkheidsplan is gelegen in het centrum van Paramaribo en kenmerkt zich door de mooie gebouwen.

De stad heeft nog veel meer plekken om te ontdekken en bezichtigen. Het is verstandig om voordat je vliegtickets Suriname boekt een reisbureau te raadplegen voor de beste ‘hot spots’ in de stad. Ook kun je op internet meer informatie opdoen over het verblijf in het land en zaken waar je tijdens je verblijf rekening mee moet houden. Succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here