Online Hotels Beoordelen

0
6
blog placeholder

De “Guide Michelin”.

Voor iedereen die in Frankrijk met vakantie ging was dit de ultieme referentie. In deze gids vond, en vind, u in vrijwel elke plaats in Frankrijk verschillende hotels in verschillende prijsklassen. Stuk voor stuk werden deze etablissementen beoordeeld door het personeel van Michelin. In Nederland is deze gids vooral bekend om de culinaire sectie waarin restaurants worden beoordeeld. Hoewel de gids nog steeds bestaat is deze steeds minder relevant geworden. Door de komst van de Smartphone en het dalen van de kosten van roaming kan men makkelijk online hotels bekijken en boeken.

TripAdvisor

De meest bekende website voor het beoordelen van hotels is TripAdvisor. Doordat deze website zelf geen boekingssite is kan elk hotel worden toegevoegd en beoordeeld, ook al heeft deze geen relatie met TripAdvisor. Hierdoor is het meest ruime aanbod van hotels hier te vinden en kan men hier de meeste reviews van hotels, hostels, restaurants, bed & breakfasts, etc. vinden. Door middel van het aanmaken van een profiel kunnen reviews geschreven worden.

Twimpress

Een relatief nieuw initiatief is Twimpress. Hierbij is het mogelijk om hotels te beoordelen via Twitter. Door het maximum aantal tekens zijn de reviews beperkt in lengte, maar het gemak van het maken van een review is vele malen groter dan bij andere methoden. Door middel van het toevoegen van een hashtag en de naam van het hotel kan men gemakkelijk een score toekennen aan het zojuist bezochte hotel. Door groot gebruiksgemak kunnen er zo vele reviews verzameld worden.

Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden, met name op de sites van de boekingsinstanties zelf (Expedia, Booking.com). Ook bij bedrijven zoals Yelp en Google is het mogelijk om hotels te beoordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here