Lago Maggiore

0
13
blog placeholder

Lago Maggiore eilanden

Isola dei Pescatori is het eerste eiland. Dit eiland heeft nauwe straatjes en authentieke restaurantjes. San Vittore is het kasteel van het eiland, een echte toeristische trekpleister en is een nationaal monument van Italië. Omdat het eiland niet heel groot is loopt zo het hele eiland over. Het bewoonde visserseiland is te bereiken door een lokale veerboot of misschien wat avontuurlijker: zelf een bootje huren, Isola dei Pescatori heeft aanlegsteigers genoeg! Het buurteiland is Isola Bella is het tweede Borromeïsche eiland. Dit eiland is een stuk rustiger dan Isola dei Pescatori. De botanische tuin -die bijna het hele eiland beslaat- is uitgeroepen tot mooiste park van Italië. Een aanrader is om een gevulde picknickmand mee te nemen en gewoon lekker te genieten van de exotische dieren en planten. De kinderen kunnen zich vermaken in een volière vol met valkparkieten. Meer informatie over eilanden vind u hier: eilanden Lago Maggiore.

Het laatste Borromeïsche eiland

Het laatste eiland ligt een stukje verderop, Isola Madre (het moeder eiland). Hier staat het kasteel van de familie Borromeo, de oude eigenaren van de drie eilanden. In het Pallazo Borremeo wordt de tentoonstelling ‘’Teatri delle Marionette’’, een voorstelling met marionettenpoppen uit de 17de eeuw. Het kasteel wordt omringd door een tuin vol met bloemen en oude standbeelden.

Het vergeten broertje

Er is nog een Borromeïsche eiland: Isolino san Giovanni. Dit eiland ligt helemaal ten noorden van de andere eilanden. Waarom wordt dit eiland ‘vergeten’? Het eiland is piepklein en vanaf de kust Pallanza (in Verbano) is het maar 30 meter zwemmen. Ondanks dat dit een Borromeïsche eiland is, was het ooit in de handen van de familie Barvara. Na jarenlang strijden was het eiland eindelijk van de familie Borromeo. Dit vierden zij groots door het prachtige kasteel te bouwen, wat midden op het eiland staat.

Bezienswaardigheden Lago Maggiore
Natuurlijk is er meer te beleven dan alleen de eilanden. Lago Maggiore is een ideale vakantiebestemming voor het gezin. Er zijn vele watersportactiviteiten, wandelroutes en pretparken. Dichtbij Lago Maggiore zijn steden waar lekker gewinkeld kan worden. De kleine dorpjes met nauwe Italiaanse steegjes maken het af. Bezienswaardigheden en verschillende campings/accommodaties vind u hier: camping Lago Maggiore.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here