Kroatië het vakantieland

0
10
blog placeholder

Algemene informatie

Kroatië ligt dus in het zuiden van Europa. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Andere grote steden zijn onder andere Osijek, Split en Rijeka. Kroatië heeft 4,5 miljoen inwoners. De meeste inwoners van Kroatië zijn katholiek. De officiële taal die hier wordt gesproken is Kroatisch. In de provincie Istrië, wordt Italiaans ook gezien als een officiële taal. Een leuk weetje, is dat het nationale symbool van Kroatië, het wit-rode schaakbord, door Kroaten over de hele wereld wordt gebruikt. Het symbool staat op de vlag van dit land, maar vind je onder andere ook op sportkleding terug.

 Kroatië het land

Kroatië heeft een mediterraans klimaat. Zomers zijn de temperaturen hier aangenaam De temperatuur loopt op tot gemiddeld 30ºC en de wind zorgt voor wat verkoeling. In de winterperiode valt er in Kroatië veel regen en de temperaturen kunnen dalen tot onder het vriespunt. Een vakantie Kroatië wordt dan ook voornamelijk in de zomerperiode geboekt. Een vakantie naar Kroatie is op dit moment even populair als een Italië vakantie.

Kroatië heeft een eigen keuken en er worden hier veel specialiteiten gemaakt. Ga je bij een restaurant eten, dan krijg je over het algemeen meer vlees en weinig groente. Specialiteiten van Kroatië zijn onder andere schapenkaas van het eiland Dag, een echte goede knoflooksaus, strukli (Kroatische kaasflappen), deeggerechten met vlees en heerlijk walnotenbrood. Kroatië staat ook bekend om haar wijnen. Kroatië staat bekend om haar rode en witte wijnen, maar ook om haar jenevers. Pruimenjenever, grasjenever en druivenjenever wordt hier gemaakt. Ook staat Kroatië bekend om haar kersenlikeur. Hier moet je tijdens je vakantie Kroatië wel even een glaasje van proeven. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here