Is Iran een vakantieland?

0
52

Vaak komt Iran negatief in het nieuws. Na de vele sancties en de slechte band met Amerika hebben velen niet een heel positief beeld over het land. Dat is zonde, want het is een prachtige reisbestemming en een van de vriendelijkste mensen op de wereld. Een vraag die vaak gesteld wordt door mensen die overwegen Iran te bezoeken is: is Iran veilig genoeg? Het antwoord is ja. Sterker nog, het land is zelfs veiliger dan sommige Europese landen. Toch zijn de twijfels niet heel vreemd. Iran ligt tussen veel landen waar oorlog nu plaatsvindt. In dit artikel wordt alles over een reis naar Iran verteld.

Hoe veilig is Iran?

Volgens het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken is Iran relatief veilig. Je moet wel rekening houden met bepaalde grensgebieden. Het grensgebied met Afghanistan en Pakistan wordt afgeraden. Volgens het ministerie zijn vlak bij de grens drugsbendes en radicaliserende bewegingen aanwezig. Vermijd ook de grens met Irak. In de buurt van deze grens liggen namelijk mijnen. Als het om de algemene criminaliteit gaat, is Iran veilig genoeg. De vaakst voorkomende diefstal is de tassenroof. Je kunt waardevolle spullen daarom beter op je lichaam dragen. Als je je aan deze adviezen houdt, zal je reis hoogstwaarschijnlijk fantastisch aflopen.

Kledingvoorschriften in Iran

Mannen en vrouwen moeten zich allebei verplicht aan bepaalde kledingvoorschriften houden. Voor vrouwen zijn die strenger dan voor de mannen. Vrouwen mogen niet te strakke kleding dragen. Draag gerust iets comfortabels wat lekker los zit. De broek moet tot aan de enkels komen en je shirt tot je polsen. Het is verstandig om iets langs over je broek aan te trekken, zoals een blouse. Het is als laatste ook verplicht om een hoofddoekje te dragen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat in streng religieuze dorpen waar weinig toeristen komen je extra moet letten op je kleding. Voor de man is het wat minder lastig. Mannen kunnen korte mouwen dragen. Een lage broek is wel verplicht.

Bezienswaardigheden

Waar veel al van hebben gehoord is het Perzische rijk. Met je reis naar Iran kan je de oude hoofdstad van de rijk bezoeken, je gaat als het ware terug de geschiedenis in. De stad Persepolis werd al voor het jaar 518 v. Chr. Een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis. Daarna kun je je reis voortzetten en naar Isfahan gaan. In deze stad kun je uitstekend kennis maken met de cultuur van het land. Bezoek de bruggen van Isfahan in de avond en je zult allerlei locals horen zingen. Heel gezellig dus! Het is ook mogelijk om langs te gaan bij de prachtige bergen. Met een gondolalift krijg je uitzicht op de bossen en de overige natuur. Waar Iran ook bekend om staat zijn de bazaars. Deze vind je in bijna elke stad en het is zeker dat je met heel wat leuke spullen terug thuis kan komen na een bezoek aan de bazaar.

De roze moskee

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid: de roze moskee van Iran, Nasir-al Molk Moskee. De prachtige foto’s van de moskee met glas in lood zie je nu na elk bezoek aan Iran. Door de verschillende kleuren en de werking van de zon lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. En hoe geweldig is het dan niet dat je deze moskee kunt bezoeken? Het kleurenspektakel verandert elk uur door de stand van de zon. Er wordt aangeraden om zo vroeg mogelijk te komen. De zon schijnt dan schuin de moskee in plaats van erop. Een prachtig land dus, veel plezier op je volgende reis naar Iran!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here