Hotelarrangement in de Belgische Ardennen

0
13
blog placeholder

Saxofoon uitvinder geboren in Dinant

Indien u een hotelarrangement in Dinant boekt dan zal het u ter plaatse niet ontgaan dat de uitvinder van de saxofoon hier vandaan komt. Adophe Sax werd in het jaar 1814 in Dinant geboren. De uitvinder heeft maar enkele jaren in Dinant gewoond, maar dat is voor de mensen in Dinant voldoende om trots op te zijn. Dat is te herkennen aan het museum Maison Adolphe Sax in, hoe kan het anders, de Rue Sax. Voor de deur staat een bankje met een klein zittend standbeeld van deze uitvinder van de saxofoon. In het museum kun je onder meer enkele oude instrumenten bekijken. Ook is het museum in het bezit van het patent dat bewijst dat Adophe Sax de officiële uitvinder van de saxofoon is. Verder heeft een kunstenaar enige tijd geleden een sculptuur van glas gemaakt. Het stelt een saxofoon voor die omhoog komt uit het water. Dit kunstwerk is te bewonderen tegenover het stadhuis van Dinant.
Wil je je ter voorbereiding op je hotelarrangement in de Belgische Ardennen nog beter informeren over Adophe Sax? Kijk dan op de website Sax.Dinant.be

Leffe, het bekende abdijbier uit Dinant

Er is nog iets waarmee Dinant zich graag indentificeert. Aan de overkant van de Maas bij Dinant heeft in een abdij het bekende Leffe bier zijn oorsprong. Dit bij velen geliefde abdijbier wordt hier tegenwoordig niet meer gebrouwen, maar je kunt nog wel naar een museum om meer aan de weet te komen over de ontstaansgeschiedenis. Je vindt het Leffemuseum naast de abdij.

Kortom; als je een leuk maar ook interessant verblijf in de Belgische Ardennen zoekt dan is een hotelarrangement in Dinant beslist een goede keuze.
In plaats van een hotelarrangement in de Ardennen kan je natuurlijk ook een vakantiehuisje in de Ardennen huren. Dan heb je meer privacy en ben je minder afhankelijk van de mogelijkheden van het hotel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here