Goedkoop op vakantie, hoe doe je dat?

0
33

Voor je het weet is het weer zover en staat de zomer voor de deur. Heerlijk, die vakantie in het verschiet! Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en zijn de kosten die erbij komen kijken een ware doorn in het oog. Gelukkig is het ook met een klein budget haalbaar om een leuke vakantiebestemming te vinden, als je maar op de juiste plek zoekt. Met deze tips ga jij met plezier op zoek naar een bestemming voor jouw volgende vakantie, zonder dat het je een rib uit je lijf is.

Zoek een bestemming dichtbij huis

Hoe verder de bestemming, hoe duurder het lijkt te zijn. Niet alleen de vakantie kost geld, maar ook de reis ernaar toe. Gelukkig zijn er ook in eigen land voldoende mooie bestemmingen, die gemakkelijk met de auto, trein of zelfs fiets te bereiken zijn. Woon je bijvoorbeeld in de Randstad? Kies ervoor om één van de Waddeneilanden, Drenthe of Limburg te bezoeken. De omgeving is hier zo drastisch anders dat je automatisch een vakantiegevoel krijgt. En ver hoef je er bovendien niet voor te reizen. Extra prettig als je met (kleine) kinderen op reis gaat.

Kies een goedkoper vakantieverblijf

Daarnaast is je manier van vakantie vieren vanzelfsprekend van invloed op de prijs. Zo is een huisje duurder dan een stacaravan en een caravan weer duurder dan verblijven in een tent. Door hierin te schikken kun je behoorlijk wat kosten besparen! Natuurlijk is het geheel van het seizoen afhankelijk of een tent een fijne verblijfplaats is, maar gelukkig kun je dit redelijk van tevoren plannen. Bovendien kun je hiermee compenseren: door minder voor je verblijfplaats te betalen kun je een verdere vakantiebestemming opzoeken.

Scoor tickets via veilingwebsites

Tegenwoordig zijn er veel websites waar je goedkopere tickets of vakanties kunt scoren. Je biedt op huisjes, appartementen, hotels of hele stedentrips en met een beetje geluk sleep je zo een goedkopere vakantie in de wacht. Let echter wel op: lees de kleine lettertjes goed na voordat je aan het bieden slaat. Soms worden bepaalde dingen uitgesloten en blijk je achteraf nog een hoop bij te moeten betalen. Als je oplettend aan de slag gaat kun je echter leuke deals scoren en een goedkopere vakantie binnenslepen.

Ga op reis tijdens het laagseizoen

Deze tip is niet voor iedereen haalbaar, maar heb je geen kinderen of een baan in het onderwijs? Dan is buiten het hoogseizoen om reizen een verademing. Niet alleen is het overal een stuk minder druk, ook dalen de prijzen in het laagseizoen aanzienlijk. Dit geeft je niet alleen een goedkopere vakantie, maar ook een rustigere en aangenamere ervaring. Zolang je er niet aan vastzit is het hoogseizoen een mooie periode om vakantiebestemmingen te mijden. Ben je bovendien op zoek naar een leuke vakantiebestemming dichtbij huis? Wat denk je van de Belgische Ardennen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here