Fietskilometers vreten tijdens een weekend weg in Zeeland

0
9
blog placeholder

Een weekendje fietsen over de Zeeuwse eilanden

Rond het Nationaal Park de Oosterschelde kun je een weekendje fietsen over de prachtige Zeeuwse eilanden Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland. Onderweg kom je langs gezellige toeristische, levendige badplaatsjes zoals Burgh-Haamstede, Renesse en Domburg. Ook kun je in dit deel van Zeeland kiezen enkele historische stadjes met prachtige monumenten. De stadjes Veere en Zierikzee zijn bijzonder de moeite waard voor een uitgebreid bezoek.

Fietspontjes op de Oosterschelde

Als je de afstanden te groot vindt en de tegenwind op de dijken langs de Oosterschelde en op de bruggen en dammen die de verschillende eilanden in Zeeland met elkaar verbinden te sterk, dan hebben we een goede tip. Neem een van de vele fietspontjes die in de zomerperiode in Zeeland op de Oosterschelde varen. Vanuit Burghsluis kun je je fiets meenemen op de boot naar Colijnsplaat. Onderweg zul je vanaf het bootsdek genieten van het prachtige uitzicht op Zierikzee en de Zeelandbrug. Als je geluk hebt kun je op de zandplaten in de verte zeehonden waarnemen. Er vaart ook een pontje van Kortgene op Noord-Beveland naar Wolphaartsdijk op Zuid-Beveland. Verderop in Yerseke kun je smullen van heerlijke Zeeuwse oesters, onder meer bij de visrestaurants bij de Oesterputten. Maar er zijn meer Zeeuwse heerlijkheden die onder culinaire liefhebbers zeer bekend zijn. Denk dan aan uitgekiende visgerechten met mosselen, kreeft, zeekraal en garnalen. Alles wordt hier aan land gebracht, dus verser kan niet!
Vanuit Yerseke kun je naar Gorishoek op Tholen varen. Om snel terug te komen op Schouwen-Duiveland neem je vervolgens in Anna-Jacobapolder de veerboot naar Zijpe.
Op deze manier kun je tijdens je weekend weg in Zeeland flink wat fietskilometers uitparen. Tevens heb je dan meer tijd over om echt van je weekendje weg in Zeeland te genieten.

Fietsweekend Zeeland

Voor een fietsweekend in Zeeland huur je bij voorkeur een vakantiehuis Zeeland. Ook als je in het kader van een vriendenweekend een vakantiehuis zoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here