Duurzaam op vakantie

0
10
blog placeholder

Duurzaam op vakantie gaan houdt in dat je rekening houdt met milieu en het behoud van de lokale natuur en bevolking. Duurzaam op vakantie is helemaal niet zo lastig, want er zijn steeds maar aanbieders die duurzame vakanties aanbieden. Zelf kun je ook het één en ander voor elkaar krijgen wanneer je een vakantie boekt. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten. Namelijk vervoer, de bestemmingen, de accommodatie en de activiteiten.

Duurzame vakantie: vervoer en bestemming
Het vliegtuig kost erg veel aan CO2 uitstoot en het is dus ook raadzaam om alleen het vliegtuig te pakken wanneer je een verre reis maakt. Ga je verder weg? Blijf dan langer weg en niet slechts een weekje. Binnen Europa kun je overwegen om met de trein te gaan. Wil je met de auto? Zorg dan voor goed opgepompte banden en pas het nieuwe rijden toe. De bestemming is dus ook van groot belang wanneer je duurzaam op vakantie wilt gaan. Hoe dichterbij het is, hoe minder co2 uitstoot. Overweeg bijvoorbeeld om eens naar de Ardennen te gaan of een trip te maken naar één van onze Waddeneilanden (zie bijvoorbeeld Bungalow Ameland).

Duurzaam op vakantie gaan voor singles
Ook singles kunnen een duurzame vakantie boeken. Veel single reizen zijn duurzaam. Denk daarbij aan single wandel- en fiets vakanties, culturele reizen en treinvakanties. Duurzame reisorganisaties zoals Djoser en Sawadee zijn specialisten in duurzaam toerisme.

Duurzaam op vakantie: accommodatie en activiteiten
Een luxe hotel zorgt voor veel meer co2 uitstoot dan wanneer je bijvoorbeeld ergens in de natuur in een tent gaat kamperen. Ook kleinere hotels of eventueel een bed and breakfast kunnen een goede manier zijn om duurzaam op vakantie te gaan. Een caravan is doorgaans een minder verstandige keuze. Qua activiteiten is het raadzaam om te kiezen voor dingen die geen energie kosten. Ga dus niet quadrijden of iets in de trant, maar maak eens een mooie wandeling of kanotocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here