De havenstad Izola in Slovenië

0
10
blog placeholder

Bezienswaardigheden van Izola

Laat ons om te beginnen eerst eens even kijken welke bezienswaardigheden er in Izola zelf terug te vinden zijn. Allereerst is er natuurlijk de grote haven. Deze is vooral tijdens de warme zomermaanden zeer uitnodigend om eens doorheen te slenteren. Daarnaast zijn er rond de haven verschillende leuke zaken terug te vinden die uitnodigen om te ontdekken. Een lekker glaasje drinken of een heerlijk hapje eten met zicht op de vele prachtige boten in de haven? Het is perfect mogelijk in Izola! Dat is uiteraard lang niet alles, want Izola heeft nog heel wat meer bezienswaardigheden voor haar bezoekers in petto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oude binnenstad, maar ook aan de Sint Mauruskerk en uiteraard is er ook nog het bekende Besenghi degli Ughi paleis. Al deze bezienswaardigheden nodigen stuk voor stuk uit om ontdekt te worden.
 

Izola biedt alles voor een geslaagde vakantie

Een vakantie Slovenië kunt u perfect doorbrengen in Izola. De regio kenmerkt zich namelijk door een gunstig klimaat dat tijdens de zomer garant staat voor tal van zonnige dagen. Verder heeft de stad zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven erg veel geld geïnvesteerd in de uitbouw van haar toeristische infrastructuur. Dat geld werd vooral geïnvesteerd in nieuwe accommodaties. Er is vandaag de dag voor iedereen dan ook wat wils terug te vinden. Wilt u graag gebruikmaken van een luxueuze accommodatie of is een gewoon, eenvoudig en dus ook goedkoop hotel voor u meer dan voldoende? In dat geval zult u in Izola in Slovenië zeker en vast een geslaagde vakantie beleven.
 

In de omgeving van Izola

Niet alleen Izola zelf, maar ook in de omgeving van deze Sloveense havenstad valt heel wat te beleven. Veel vakantiegangers die er voor kiezen om te verblijven in Izola kiezen er namelijk eveneens voor om ook omliggende steden te gaan bezoeken. In dat geval kunt u bijvoorbeeld kennismaken met steden als Piran (eveneens een havenstad), het Italiaanse Triëst en tot slot het Kroatische Porec. Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken in de omgeving van Izola, maar dat is geheel aan u om te ontdekken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer u nog een vakantie naar Slovenië wenst te boeken is een bezoekje aan de havenstad Izola en diens omgeving zeker en vast een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here