Buurlanden vaker gekozen als vakantiebestemming

0
15
blog placeholder

In 2010 bleek al dat Nederlanders de afgelopen jaren vaker in buurlanden op vakantie gingen. Hierdoor is Duitsland een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. Vooral gebieden als het Sauerland en de Eifel presteren goed. De cijfers werden bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Het CBS is een van de betrouwbaarste bronnen wanneer het om onderzoeken gaat. Duitsland was verantwoordelijk voor 38 procent van alle korte buitenlandse vakanties in 2010. Vermoedelijk is dit percentage nog gestegen, want het onderzoek is al drie jaar oud. In vergelijking met het jaar 2002 was er ook al een flinke toename. In 2002 ging slechts 27 procent naar Duitsland op vakantie voor korte periodes.
 
Een eigen vakantiehuis
Buurlanden worden niet aan aantrekkelijker voor vakanties. Ook het aanschaffen van een vakantiehuis gebeurt steeds vaker. Dit kan op een camping in Frankrijk maar tevens is het mogelijk om een vakantiehuis kopen Duitsland op een park. Voordat mensen zo’n beslissing nemen, worden eerst de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen.

 
Het kopen van een vakantiehuis is aantrekkelijk, omdat je er regelmatig naartoe kunt. Je hoeft niet opnieuw boekingskosten te betalen en raakt vertrouwd met de woning (thuisgevoel). Ook kunnen vrienden en familie van het huisje gebruik maken. Aan de andere kant is het een goede belegging, want je krijgt er zeker geld voor terug en verhuren is ook een optie.
 
Onderzoek toonde aan dat mensen graag een vakantiewoningen willen bezitten, maar dat men zich laat afschrikken. Er wordt verwacht dat de onderhouds- en verzekeringskosten hoog zijn. Ook wordt er gedacht dat er onvoldoende gebruik van wordt gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here