Brugge: stad om van te houden

0
19
blog placeholder

Stad van de romantiek
Geliefden die een romantische trip willen maken, komen al snel uit bij Parijs of Venetië. Ook Brugge is echter een perfecte plaats voor een romantische vakantie met je partner. Bovendien is het veel dichterbij en een stuk goedkoper. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Hoewel er meerdere plaatsen die bijnaam hebben, komt deze stad wel erg in de buurt van het echte Venetië. De historische binnenstad is volledig autovrij maar de gehele stad wordt wel doorkruist door talloze kanalen en grachten. Met de idyllische grachtenbootjes kun je over de kanalen varen en Brugge op een unieke manier verkennen. Of dwaal met je geliefde te voet door de bijzondere stad met oude panden en prachtige pleinen om de unieke sfeer die hier nog altijd heerst te proeven. Soms lijkt het zelfs alsof de tijd in Brugge honderden jaren heeft stil gestaan. Je kunt je als toerist overigens ook laten vervoeren in een paardenkoets, wat de romantische sfeer alleen maar ten goede komt.

Groot openluchtmuseum
Naast romantiek ademt de stad Brugge ook historie. Eigenlijk kun je wel stellen dat de gehele binnenstad van Brugge één groot openluchtmuseum is met ontzettend veel bezienswaardigheden die hier al eeuwenlang staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Prinselijk Begijnhof waar wit geschilderde huisjes te vinden zijn die uit de 17e en 18e eeuw stammen? Er is hier ook een museum te vinden waar je precies kunt zien hoe de mensen in de 17e eeuw leefden in deze huisjes. Overigens zijn de huisjes in Brugge vandaag de dag nog steeds bewoond. Er wonen nonnen van de St. Benedictus orde. Breng ook zeker een bezoek aan de Belfort. Dit is een zeer bijzondere toren die in vroegere tijden dienst deed als uitkijktoren. Je begrijpt dan ook wel dat je vanaf de top van de toren, waar je voor slechts drie euro heen kunt, een prachtig uitzicht over Brugge hebt. Maar dat is nog niet alles. De middeleeuwse toren heeft namelijk ook nog eens een kleine vijftig klokken die ieder uur een prachtig klokkenspel laten horen. Zorg dus zeker dat je rond het hele uur in de buurt bent van deze bijzondere toren.

Paradijs voor cultuurliefhebbers
Houd je van cultuur en kunst? Ook dan is Brugge uitstekend geschikt voor een stedentrip. Het museum Salvador Dalí is wellicht één van de hoogtepunten op dat gebied. Dit museum is gevestigd in het Brugse Kunstencentrum Oud Sint-Jan en er is uiteraard ontzettend veel werk van deze wereldberoemde kunstenaar te vinden. De vele collecties van Dalí zijn hier permanent aanwezig en er is zelfs een speciale Dalíaans spektakelruimte gebouwd waar je de ogen uit kijkt. Wanneer je na al die historie en cultuur toe bent aan wat luchtiger zaken, is The Chocolate Museum wellicht een optie. Dit museum is helemaal gewijd aan deze typisch Belgische lekkernij. Je leert alles over de geschiedenis van chocolade en welke rol het in België en omringende landen heeft gespeeld. Natuurlijk kun je ook chocolade proeven. Brugge streefde er in 2002 naar om de culturele hoofdstad van Europa te worden en bouwde mede daarom het bijzondere Concertgebouw. Hilde Daem en Paul Robbrecht ontwierpen het en je moet hier zeker een kijkje gaan nemen. Het gebouw is niet alleen erg mooi maar heeft ook een fantastische akoestiek. Er worden dagelijks concerten gegeven.

Bier en spektakel
Ook op het gebied van entertainment is er in Brugge ontzettend veel te beleven. Brugge anno 1468 is wellicht één van de leukste shows die je kunt bekijken. In een prachtige historische en imposante kerk word je op een originele manier mee teruggenomen naar halverwege de vijftiende eeuw. Terwijl je geniet van een heerlijk bourgondisch diner wordt er een heus middeleeuws spektakel opgevoerd waarbij er natuurlijk ridders en narren voorbij komen. Een bijzonder verhaal waarbij historie, cultuur en natuurlijk de stad Brugge bij elkaar komen en je ook nog eens heerlijk kunt eten. Wie aan Brugge denkt, denkt overigens automatisch ook aan bier. Je vindt in de stad tal van biercafés waar men een ongelooflijk uitgebreide bierkaart heeft. Neem ook de Halve Maan brouwerij mee in je planning. Dit is de meest beroemde bierbrouwerij van de stad waar echt Brugs bier gebrouwen wordt. Je vindt deze familiebrouwerij aan het Waldplein, midden in het historische centrum van de stad. Alleen het pand op zichzelf is al meer dan de moeite waard om te bezoeken. In het pand is trouwens ook een museum gevestigd waar je als extraatjes een prachtig uitzicht over Brugge hebt.

En er is nog veel meer!
Natuurlijk is nog lang niet alles besproken van wat er in Brugge allemaal te zien en te beleven valt. Er zijn bijvoorbeeld tal van verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten en er zijn ook meer dan genoeg activiteiten voor gezinnen met kinderen. Mede daardoor is de stad voor vrijwel ieder willekeurig reisgezelschap geschikt. Het leuke is ook dat je Brugge op heel veel verschillende manieren kunt verkennen: per boot, per koets, lopend of op de segway. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je geen hotel kunt vinden. Alleen al in de binnenstad zijn meer dan 100 verschillende hotels te vinden. Mocht je overigens nog twijfelen over hoe bijzonder de binnenstad van Brugge is: deze is door UNESCO in zijn geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Meer over Brugge en andere mooie wereldsteden is te vinden op vakantiejager.nl

Ook kunt u hier een vakantiehuis met jacuzzi nederland vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here