Boek nu je vliegticket Costa Rica

0
7
blog placeholder

Flora en fauna in Costa Rica

Costa Rica heeft beschikt over veel tropisch regenwoud waar je samen  met anderen of een gids tochten kunt maken om zo de natuur van dichtbij te ervaren. Door de extreme regenval in het regenseizoen is het regenwoud een ideale broedplaats voor tropische planten en dieren. Daarnaast zijn er tientallen vulkanen welke je vaak na een korte klim kunt bereiken. Ook heeft Costa Rica een lange kustlijn met witte stranden. Voor de duikers zijn er voor de kust vele verschillende koraalriffen om te bezichtigen. Costa Rica betekend  letterlijk vertaald dan ook ‘rijke kust’.

Om er zeker van te zijn dat de flora en fauna van het land bewaard blijven heeft de regering van Costa Rica als doelstelling het eerste klimaatneutrale land van de wereld te zijn. Dit wil zeggen dat zij als land niet bijdragen aan klimaatverandering. De uitstoot van broeikasgassen wordt zo veel mogelijk geminimaliseerd of gecompenseerd.

In het land zijn nog vele sporen te vinden van de kolonisatie door de Spanjaarden en de periode waarin Costa Rica onderdeel was van Mexico. Na een gewelddadige periode met een dictator als president werd het steeds rustiger in het land. Vandaag de dag is Costa Rica zelfs een van de meest welvarende landen van heel Latijns-Amerika.

Vliegtickets Costa Rica

Vliegtickets Costa Rica worden bij steeds meer aanbieders te koop. Helaas is het echter nog niet mogelijk om een directe vlucht naar Costa Rica te boeken. Je zult vanaf Amsterdam of een Duitse luchthaven over moeten stappen in bijvoorbeeld Londen of Madrid. De totale vliegtijd naar Costa Rica wordt hierdoor ongeveer 14 uur. Costa Rica is de ideale bestemming voor avontuur en cultuur, boek dus nu je vliegticket Costa Rica en beleef een onvergetelijke vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here