Boek eens een citytrip naar Reykjavik

0
59
blog placeholder

Groot aantal accommodaties

De populariteit van Reykjavik als bestemming voor een citytrip is de voorbije jaren flink gestegen. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden (rechtstreekse) vluchten aan naar de IJslandse hoofdstad en ook het aantal reisorganisaties dat vakanties aanbiedt in IJsland is aanzienlijk gestegen. Daarnaast is Reykjavik gewoon een erg aantrekkelijke stad. Er zijn heel veel verschillende wellness mogelijkheden terug te vinden waarvan de zogenaamde Blue Lagoon natuurlijk het interessantst is. Dit natuurlijk en geothermisch bad is gelegen in een prachtige omgeving en is zelfs een bezienswaardigheid op zich. Iedereen die een reis boekt naar Reykjavik of IJsland dient deze locatie dan ook absoluut te bezoeken. Reykjavik beschikt verder over een groot aantal accommodaties. Denk daarbij niet alleen aan een groot en divers aanbod aan hotels, maar ook aan stuk voor stuk prachtige appartementen.
 

Klimaat van Reykjavik

Reykjavik, gelegen nabij de internationale luchthaven van Keflavik beschikt over een vrij opmerkelijk klimaat. Gezien de ligging van IJsland vlak onder de poolcirkel wordt een extreem koud klimaat verwacht, maar dat is niet het geval. De zogenaamde Irmingerstroom zorgt er voor dat Reykjavik net zoals IJsland zelf kan rekenen op een mild klimaat. Dit klimaat zorgt voor koude zomers, maar voor opvallend milde winters. Let wel, dat wil niet zeggen dat er in IJsland bijvoorbeeld geen sneeuw kan vallen, in tegendeel. In bepaalde delen van IJsland is er zelfs het hele jaar door kans op sneeuw. Hoe dan ook, Reykjavik is het bezoeken meer dan waard in de zomer, maar zeker ook in de winter wanneer de omgeving vaak is gehuld in een prachtig wit sneeuwtapijt.
 

Goedkoop een citytrip Reykjavik boeken

Vroeger stond IJsland over het algemeen bekend als een erg dure vakantiebestemming. Het prijsniveau van het land en dan in het bijzonder voor wat betreft een vakantie of citytrip is de voorbije jaren echter aanzienlijk gedaald. Dat zorgt er voor dat mensen steeds vaker over de mogelijkheid beschikken om goedkoop een citytrip naar Reykjavik te boeken. Ook de verschillende last minutes die steeds vaker worden aangeboden dragen daar uiteraard hun steentje in bij. Het mag duidelijk zijn, wanneer u van plan bent om een citytrip naar IJsland te boeken dient u niet langer erg veel geld op tafel te leggen. Goedkoop een citytrip Reykjavik boeken is tegenwoordig dan ook geen enkel probleem. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here