Beste periode om Parijs te bezoeken

0
408
blog placeholder

Lente

De lente, wanneer de stad tot leven komt, alle bomen in bloei staan en de zon warm en aangenaam is zonder te heet te worden, is voor velen wat het weer betreft de meest aangename periode om Parijs te zoeken. Wat echter een nadeel is dat er zoveel mensen zijn met het idee om in de lente naar Parijs te gaan, dat de prijzen van hotels omhoog gaan, je soms ver van tevoren moet boeken en dat de rijen voor de toeristische bezienswaardigheden soms ongezellig lang worden. Indien mogelijk zou je kunnen overwegen iets vroeger in maart de stad te bezoeken om zo de vele toeristen te vermijden.

Zomer

Wat het weer betreft kan de zomer van Parijs erg goed uitpakken, met lange en zonnige dagen, maar ook kunnen de temperaturen tot ver boven de dertig graden oplopen en kan het soms flink regenen. Augustus is vaak een betere en drogere maand dan juli. Parijs is in deze tijd een stuk rustiger omdat veel inwoners van de stad zelf op vakantie zijn, hoewel hun plaats weer wordt ingenomen door toeristen van over de hele wereld wat het vooral in de hotels en bij de toeristische attracties erg druk kan maken.

Herfst

De Parijse herfst is wat temperaturen vergelijkbaar met de lente, maar dan wel met meer regen. Als dit je niet tegenhoudt kan het juist een erg goede periode zijn de stad te bezoeken aangezien hotels veel minder vol zijn en de stad toch nog levendig genoeg is. Verwacht ook heel wat minder toeristen bij de grote trekpleisters, waardoor je veel minder in de rij hoeft te staan en dus heel wat meer tijd over houdt om ook daadwerkelijk wat van Parijs te zien.

Winter

Parijse winters zijn weliswaar warmer dan de Nederlandse, maar in de praktijk betekent dit vaak bewolkte dagen met meer regen dan sneeuw. Toch, tijdens de feestdagen staat Parijs altijd bomvol met activiteiten en als je graag musea of cafés bezoekt waar je grotendeels binnen kunt blijven is de winter helemaal zo slecht nog niet. Februari is daarnaast zelfs verrassend één van de droogste maanden van het jaar, dus ideaal om een winterjas aan te doen en de toeristische attracties slechts met weinig andere toeristen te hoeven delen.

Hotels in Parijs

Al jaren is er een tekort aan hotels in Parijs, waardoor de prijs per nacht een stuk hoger is dan in veel andere Europese steden. Meer dan 60 euro per nacht  in een driesterrenhotel is eerder regel dan uitzondering in de Franse hoofdstad. Het loont dus de moeite om na te denken over de periode waarin u naar Parijs wilt gaan en op tijd te boeken. Verder bepaalt de locatie van het hotel natuurlijk vooral de prijs. Een hotel in Montmartre is veel goedkoper dan een hotel vlakbij het Louvre of de Arc de Triomphe. Tips zijn het leuke en voordelige Hotel De l’Arcade (midden in het centrum, drie sterren) en het luxe en romantische Hotel de Crillon (vijf sterren en minder goedkoop..).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here