Beleef een onvergetelijke vakantie op de Dominicaanse Republiek

0
15
blog placeholder

Ideale bestemming voor een exotische vakantie

De Dominicaanse Republiek staat bekend als een land met een gigantisch groot aanbod aan luxueuze resorts. Dit zorgt er voor dat dit vakantieland een ideale bestemming is voor levensgenieters, maar ook voor mensen die houden van een luxueuze en ontspannende vakantie. Een reis naar de Dominicaanse Republiek kunt u ondernemen omwille van verschillende redenen. U kunt er kennismaken met de plaatselijke cultuur, maar u kunt er natuurlijk ook gewoon genieten van het prachtige weer en de vaak parelwitte stranden. De Dominicaanse Republiek werkt daarnaast dagelijks aan de veiligheid in het land waardoor niet alleen inwoners, maar ook vakantiegangers er doorgaans kunnen rekenen op een behoorlijk veiligheidsgevoel.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Het is lastig in te schatten wat de beste reistijd is om een vakantie in de Dominicaanse Republiek door te brengen. In principe is het zowel tijdens de winter als de zomer lekker warm in dit land, maar op vlak van neerslag zijn de winters doorgaans een stuk interessanter. Algemeen wordt het aangeraden voor mensen die op huwelijksreis gaan naar de Dominicaanse Republiek om die reis te boeken naar de oostkust. Met name Punta Cana en Bavaro zijn dan ook zeer bekende plaatsen. Wilt u liever naar de zuidkust, dan is de hoofdstad Santo Domingo interessant net als Boca Chica. Wanneer u op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek dient u er verder nog rekening mee te houden dat het land een orkaanseizoen kent. Er is steeds kans op een orkaan tussen de maanden juni en november. De kans dat een orkaan aan land gaat tijdens uw vakantie is dan misschien klein, een tropische depressie kan uw vakantieplannen eveneens (letterlijk) in het water doen vallen.

Interessante bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek wordt over het algemeen vooral geboekt als vakantiebestemming voor een strandvakantie en om te genieten van de zon en de warme temperaturen, maar ook op cultureel vlak heeft dit land toch één en ander te bieden. De hoofdstad Santo Domingo alleen al herbergt verschillende zeer interessante bezienswaardigheden waaronder bijvoorbeeld het paleis van Diego Columbus, de befaamde kathedraal en ga zo maar door. Ook in andere delen van het land buiten de hoofdstad zijn tal van interessante bezienswaardigheden terug te vinden die absoluut de moeite meer dan waard zijn. Ook cultuurliefhebbers kunnen een vakantie naar de Dominicaanse Republiek dan ook absoluut overwegen.

Een stukje paradijs op 9 uur vliegen van Nederland en België

De Dominicaanse Republiek is uiteraard geen dichtbij huis bestemming. Wanneer u er voor kiest om naar dit vakantieland op vakantie te gaan dient u rekening te houden met een gemiddelde vliegtijd van ongeveer 9 uur. Let op, wanneer u een vlucht boekt met een tussenlanding kan deze tijd al snel oplopen tot 12, 13 of soms zelfs 14 en 15 uur. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden hun reizigers gelukkig wel de mogelijkheid om een rechtstreekse vlucht te boeken en dat zowel vanuit Nederland als vanuit België. Ontdek dit prachtige stukje paradijs op “slechts” 9 uur vliegen van eigen land!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here