Anders Amerika, voor de echt avontuurlijke reiziger!

0
80

Het Vrijheidsbeeld, de Grand Canyon, Yellowstone en Death Valley wie kent ze niet? Deze prachtige bezienswaardigheden staan steevast op ieders lijstje voor een roadtrip door Noord-Amerika. Maar heb je wel eens gehoord van Coal Mine Canyon, Blue Canyon, White Pocket en South Coyote Buttes? Heb je de bekendste hotspots van Amerika al gezien? Reis dan met mij mee door dit blog over onbekend(er) Amerika. Wie weet wordt dit wel jouw volgende roadtrip. Lees voor meer inspiratie voor een roadtrip of vakantie in Noord-Amerika ook zeker deze blog.

‘De tweede Grand Canyon’

De Grand Canyon is een van de beroemdste canyons ter wereld en trekt dus het hele jaar door veel bezoekers. Heb je de Grand Canyon al gezien of even geen zin in massatoerisme? Wijk dan eens uit naar de prachtige Coal Mine Canyon. Niet zo groot als de Grand Canyon maar minstens zo mooi. Coal Mine Canyon bestaat uit rood- en witgekleurde zaagtandrotsen en de bovenste laag is van koolstof, waar de canyon naar vernoemd is. Je kunt Coal Mine Canyon het beste bereiken vanuit Tuba City, Arizona. Rijd op Main Street naar het zuiden richting Cedar Avenue. Vervolg de weg naar de AZ-264-E en sla dan linksaf. Je rijdt een kort stukje over een open veld en komt uit bij een uitzichtpunt van waar je een fantastisch uitzicht hebt op deze indrukwekkende canyon.

Prachtige rood-witte formaties in Blue Canyon

Tuba City is ook een goede uitvalsbasis voor een trip naar de schitterende Blue Canyon. Weinig mensen weten van het bestaan van deze canyon en je zult er dus niet snel andere bezoekers tegenkomen. Blue Canyon bestaat uit bijzondere rood-witte rotsformaties die bijna sprookjesachtig aandoen. Om Blue Canyon te kunnen bezoeken heb je officieel een gids nodig. Je kunt er zelf heenrijden maar dan heb je wel een 4×4 nodig voor de 14 mijl lange dirtroad met twee moeilijk begaanbare rivieren. Maar het is absoluut de moeite waard. Blue Canyon is werkelijk een ongelooflijk mooi gebied.

Rood-witte versteende zandduinen in White Pocket

White Pocket, Arizona is een oogverblindend mooi rotsplateau in een zeer afgelegen gebied en bestaat uit versteende zandduinen in de meest bijzondere en grillige vormen. Het gesteente kleurt zowel rood, roze als geel en doet aan als een fata morgana in de woestijn, omdat het gebied na een lange en moeizame rit ineens vanuit het niets voor je opdoemt. Je kan ook deze trip het beste doen met een ervaren gids. De wegen ernaartoe bestaan uit diep, los zand en stenen en de kans dat je vast komt te zitten met de auto is dan ook heel groot. Er is nergens wegbewijzering dus je kunt gemakkelijk verdwalen.

Kleurrijke rotsformaties in South Coyote Buttes

In het Vermillion Cliffs National Monument, Arizona vind je het adembenemende South Coyote Buttes, een kleurrijk en divers palet van rotsformaties in bijzondere vormen. De rotsformaties zijn geel, oranje, rood en roze gekleurd door mineralen die via het water in de rotslagen zijn gesleten. Het spectaculaire gebied is gemakkelijk begaanbaar en je waant je als je erdoorheen loopt echt in een andere wereld. Net als White Pocket is South Coyote Buttes op zich lastig bereikbaar. Om South Coyote Buttes te mogen bezoeken heb je zelfs een permit nodig. Hier is gelukkig relatief eenvoudig aan te komen. Succes met deze tips en heel veel plezier tijdens je volgende roadtrip door Noord-Amerika.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here