All inclusive vakanties

0
7
blog placeholder

De oorspong

Club Med wordt door velen gezien als de eerste hotelketen welke een vakantie met het all inclusive concept hanteerde. In 1950 werd Club Med opgezet door de Belg Gerard Blitz. Op dit moment heeft de club resorts over de hele wereld. Het concept was in eerste instantie zeer eenvoudig van opzet. Later stortte Club Med zich op het luxere segment in de vakantiemarkt. De all inclusive formule wordt in de loop der jaren steeds vaker overgenomen door vele accommodaties. Een all inclusive vakantie is tegenwoordig voor alleengaanden, jonge stelllen en gezinnen uitermate geschikt. De vakantie is geheel verzorgd en iedereen kan optimaal genieten.

De all inclusive formule

De samenstelling van een all inclusive vakantie is geheel afhankelijk van de reis, de accommodatie en het vakantieland. Een aantal zaken zijn vrijwel altijd inbegrepen. Voorbeelden zijn: de reis, transfer vanaf het vliegtuig, overnachtingen, drie maaltijden en drankjes. Het ontbijt is gevarieerd en uitgebreid. Tijdens de lunch heeft men keuze tussen salades, warme maaltijden en brood. Het diner wordt in buffetvorm geserveerd en bestaat uit lokale en internationale gerechten. Natuurlijk is er ook een dessert aanwezig. Bij de meest luxe verblijven is het ook mogelijk om a la carte te eten. De drankjes zijn ook inbegrepen tijdens een all inclusive vakantie. Meestal zijn deze tussen 10:00 en 24:00 inclusief, dit hangt af van de accommodatie. In de luxe accommodaties zijn ook geïmporteerde dranken all inclusive. Vaak kan de men de hele dag gebruik maken van thee, koffie, koekjes en snacks. Tijdens een all inclusive vakantie wordt er animatie en entertainment verzorgd voor zowel de jongeren als de ouderen. Ook het gebruik van de fitness ruimte, het zwembad en de wellness ruimte is meestal inbegrepen.

Waarom all inclusive?

Een groot voordeel van een all inclusive vakantie is dat er bij het boeken meteen duidelijk is wat de reis gaat kosten. U betaalt voor een complete vakantie en kan dus vooraf goed inschatten hoeveel geld u kwijt bent. Tijdens de vakantie hoeft men geen geld meer uit te geven aan eten en drankjes. Er moet alleen rekening worden gehouden met bijvoorbeeld het bijboeken van excursies, welke niet bij de reissom zijn inbegrepen. Tijdens de vakantie komt men niet voor grote en dure verrassingen te staan. Een ander groot voordeel is de ontspanning die men ervaart tijdens een all inclusive vakantie. Iedereen kan optimaal genieten omdat nergens rekening mee hoeft worden gehouden. Kinderen worden vermaakt door de animatie en hebben genoeg aan het zwembad, ouders komen tijdens een all inclusive vakantie even volledig tot rust. ’S Avonds kan men aanschuiven en genieten van een heerlijk diner. Ook de transfer van het vliegveld en terug is inbegrepen. Alles wordt tijdens een all inclusive turkije vakantie voor u geregeld, stress is er tijdens de vakantie niet bij.

 


 

All inclusive bestemmingen

 

Tegenwoordig biedt bijna elk reisbureau all inclusive vakanties aan het is een vakantie op basis van deze formule ook mogelijk in bijna elk land. Vooral bestemmingen met een heerlijk klimaat , zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Tunesië zijn erg in trek. Er worden veel last minute Turkije vakanties geboekt. De hygiëne in deze landen is niet zoals wij in Nederland gewend zijn en het is dan ook raadzaam om in het hotel te gaan eten. Deze landen bieden ook zeer betaalbare all inclusive vakanties aan. Ook in de traditionele Europese vakantielanden worden steeds meer all inclusive vakanties aangeboden. In Afrika en Midden-Amerika is men druk bezig het aanbod te verhogen. Afrikaanse landen als Kenia en Gambia zijn in opkomst. Ook zijn Cuba, Mexico en de Dominicaanse Republiek populaire all inclusive vakantiebestemmingen. In Bali of Thailand kan men terecht voor een all inclusive vakantie aan de andere kant van de wereld.

 
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here