Actieve vakanties 2014

0
11
blog placeholder

Waarom actieve vakanties?

Natuurlijk zullen de meeste mensen bij het nadenken over een vakantie niet direct denken aan een actieve vakantie of avontuurlijk reis. Toch is een actieve vakantie ontspannender dan je misschien zou denken. Geloof ons maar: als je met 8 man in een rubberboot een wildstromende rivier af peddelt, heb je weinig tijd om je druk te maken om allerlei dagelijkse beslommeringen, stress of denken aan werk of school.

Wat kun je allemaal doen?

Er zijn enorm veel uiteenlopende mogelijkheden om een actieve vakantie vorm te geven. Voor jongeren die een actieve vakantie zoeken zijn er dan ook veel opties. Een aantal van de activiteiten die veel voorkomen tijdens actievere vakanties zijn:

  • Raften – met een rubberboot een snelstromende rivier af. Een top activiteit die de adrenaline lekker laat stromen
  • Canyoning – enorm populair en met reden. Bij deze activiteit daal je een rivierkloof af. Onderweg moet je springen, klauteren en glijden om succesvol terug te komen bij het beginpunt
  • Klimmen en abseilen – een echte must tijdens een actieve jongeren reis is klimmen. Gezekerd aan een touw klim je op je eigen niveau en maak je kennis met prachtige bergsporten

Beste landen voor een actieve vakantie

Je kunt actieve vakantie in heel veel landen beoefenen, zelfs in Nederland tot op zekere hoogte. Voor ons zijn er een aantal landen in Europa die zeker de moeite waard zijn bij het overwegen of je een actieve vakantie wilt boeken. Natuurlijk letten we ook op mooi weer!

Jongerenvakanties Kroatie: 1 van de landen die niet direct bij iemand op zal komen bij het denken aan actieve en avontuurlijke vakanties, maar volkomen onterecht. In Kroatie kun je alles doen aan activiteiten wat je kunt bedenken. Raften, zeekajakken, raften, klimmen, canyoning en nog veel meer, terwijl je toch geniet van mooi weer en het strand.

Slovenie –  een tweede topper is Slovenie. Niet alleen kun je er ontzettend veel activiteiten doen (ook veel wildwater-sporten), het is ook nog eens allemaal heel compact. Je hoeft dus nooit ver te rijden voor een activiteit tijdens je vakantie.

Frankrijk – een beetje een dooddoener op het gebied van vakantie, maar er is een reden dat zoveel mensen elk jaar in Frankrijk op vakantie gaan. Ook voor een actieve reis ben je in Frankrijk op de juiste plek. Of je nu kiest voor de Franse Pyreneeen zoals onze jongerenreis in Axat of voor een actieve vakantie in Guillestre in de Franse Alpen, je kunt er alles doen en hebt ook nog eens overwegend mooi weer.

Voor “beginners”

Ga je voor het eerst een actieve vakantie doen, bedenk dan goed vooraf waar je eigen krachten en angsten liggen. Dingen als hoogtevrees hoeven geen belemmering te zijn, zolang je jezelf hier goed op voorbereid en het aangeeft bij je gids voor de activiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here