5 Redenen voor een vakantie aan de Turkse kust

0
10
blog placeholder

1: Weten waar je aan toe bent met allinclusive vakanties

Met de allinclusive formule betaalt een bezoeker een vast bedrag voor onbeperkt eten en drinken. Ontbijt, lunch, snacks, diner en lokale alcoholische en alcoholvrije dranken zijn inbegrepen. Bovendien heeft het eten een kwaliteitsgarantie van het hotel. Over de kwaliteit van het eten bij een willekeurig restaurant in het centrum is pas achteraf iets te zeggen. Soms is dat al te laat… Dit jaar is het Miracle Resort onder Nederlanders een grote favoriet voor allinclusive vakanties.

2: De Turkse gastvrijheid

Buiten het terrein van uw hotel komt u snel de Turkse gastvrijheid tegen. Kleine theehuisjes, gezelligheid op straat tot in de late uurtjes en een open cultuur verassen de meeste vakantiegangers direct. In het centrum van de Turkse badplaatsen is zelfs na middennacht veel leven op straat.

3: De geschiedenis

De Turkse geschiedenis zit boordevol verhalen en mythologie. De oude havenplaatsen zijn vroeger thuisbasis geweest voor handelaren, piraten en andere culturen die hun afdruk hebben achtergelaten. De badplaats Side is systematisch opgegraven tot de huidige kuststrook. Er bevinden zich onontdekte schatten slechts enkele meters onder het strand waar u over heen kunt lopen op een zonnige dag. Gelukkig zijn er boven de zeespiegel alleen in Side al teveel bezienswaardigheden om in één dag te aanschouwen.

4: De Turkse keuken

Andere culturen hebben tijdens de oorlog een grote rol gespeeld bij het ontstaan van de gevarieerde Turkse keuken. Grieken, Perzen, Lydiers en andere landen en volken uit Centraal-Azië hebben onder andere bijgedragen aan de grote diversiteit in de Turkse keuken. Met 5 restaurants en maar 10 bars is Royal Holiday Palace een uitstekend hotel om de Turkse keuken te proeven.

5: Zon!

Het drukgebied gevormd door het binnenlandse gebergte zorgt voor een klimaat met honderden dagen zon per jaar. In de wintermaanden is het overdag ronde de 14 graden. In de zomer loopt het op tot een gemiddelde van 32 graden. De langzaam aflopende zandstranden en zwembaden zorgen voor de nodige verkoeling. Als u naar Turkije gaat, bent u vrijwel zeker van zon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here