Wielerkleding in de wielersport

0
21
blog placeholder

Uitrusting
Voordat je daadwerkelijk op je fiets kunt stappen, moeten er wel nog een aantal zaken aangeschaft worden. Naast de fiets, moet je beschikken over schoenen, een helm, bidons en natuurlijk de geschikte kleding. Nu denkt u bij wielerkleding misschien automatisch aan die strakke korte broeken en strakke shirtjes, dat klopt, maar wielerkleding is verkrijgbaar in nog veel meer soorten en maten. Denk bijvoorbeeld maar aan lange broeken, shirts met lange mouwen, vesten, jacks, ondergoed, sokken en handschoenen.

In weer en wind
De meeste mensen denken bij wielrennen misschien aan een sport die je vooral ’s zomers beoefend als het lekker weer is. Tegenwoordig is wielerkleding echter al zo geavanceerd dat u in een lange broek en een jack ook gemakkelijk de kou kunt trotseren. Als de dagen bovendien weer korter worden, kunt u ook gewoon blijven rijden. Er is namelijk ook kleding op de markt met reflecterende stukken zodat u goed opvalt in het donker. Niemand die u meer tegenhoudt om op uw fiets te stappen!

Een flitsende uitrusting
Vroeger was wielerkleding vooral verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en blauw. Niet heel spannend dus. Tegenwoordig is wielerkleding echter te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog, je kunt het zo gek niet bedenken. Bovendien worden er ook steeds meer grafische prints verwerkt in de kleding zodat u zeker bent van een opvallende outfit. Ook worden er steeds meer kledingsets ontworpen. U koopt dan een broek, shirt en vest met allemaal dezelfde print. Zo bent u verzekerd van een outfit die perfect op elkaar is afgestemd.

Wielerkleding is tegenwoordig verweven met de wielersport. Het is erg belangrijk om goed voor de dag te komen op de fiets en ieder jaar worden weer de mooiste wieleroutfits ontworpen. Wie maakt er volgend jaar weer de blits op de wielrenfiets?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here