Twee jaar na Fc.Limburg

blog placeholder

Voor mij hebben de laatste twee jaren aangetoond dat de Limburgse voetbalclubs gewoon een schot voor open doel gemist hebben. Een fusie van Rodajc, Mvv en Fortuna Sittard had het proffesionele voetbal in Limburg weer op de kaart gezet, Vvv laat ik hierbij even buiten beschouwing, want Venlo heeft ook wel bestaansrecht als enige profclub in Noord-limburg.

De aktuele stand op de ranglijst veraad ook dat de grootste verliezer het Kerkraadse Rodajc is, ze kunnen totaal geen goede aankopen meer doen omdat er simpel weg geen budget voor is, elk jaar weer de betere spelers verkopen voor een prikje om maar weer rond te komen, en daar bovenop komt op nog dat het scouten van goede spelers helemaal is weggevallen sinds de tijd dat Arnold hendriks is opgestapt. In de tijd van Hendriks zou er geen Wielaart worden aangetrokken dat weet ik zeker, in die tijd werden er spelers als Eugene Hanssen aangetrokken, of Leo ehlen, spelers die nog eens de hardheid van de grasmat wilden uittesten. het is te hopen voor Roda dat Arnold Hendriks zich nog eens bedenkt en weer tijd en geld in de scouting gaat steken, want op deze manier is Roda binnen vijf jaar in de Jupiler league.

Respect heb ik voor het Maastrichtse Mvv en het Sittardse Fortuna, met betrekkelijk weinig middelen brengen ze toch nog een leuke pot voetbal op de mat en het mag gezegd dat Mvv met Rene Trost een uitstekende trainer heeft aangesteld, ga zo door mannen.

Ook Fortuna Sittard maakt een uitstekende seizoensstart mee met vele jonge spelers die maar 1 ding willen en dat is doorbreken in het profvoetbal en dat is een uitstekende basis om resultaten te boeken, zo blijkt wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here