Met Fitness Buikspieren Verkrijgen Waar Je U Tegen Zegt

0
17
blog placeholder

Waarom met fitness buikspieren trainen?
Het hebben van sterke en getrainde buikspieren is heel belangrijk voor je lichamelijke  gezondheid en je uiterlijk. Als je kern sterk is, is het veel gemakkelijker om alle dagelijkse taken uit te voeren en krijg je minder snel last van je rug. Verder ziet een gespierde buik, zelfs als er een vetlaag overheen zit, er mooier uit. Dus wat dat betreft al reden genoeg om om je buikspieren te trainen.

Met fitness buikspieren trainen is niet hetzelfde als buikvet verbranden!
Maar je moet niet denken dat je door fitness voor de buik ook je buikvet verbrand. Om maar even duidelijk te zijn; plaatselijk afvallen is niet mogelijk. Dus als je buikspier oefeningen doet om af te vallen en van je buikvet af te komen, dan is het heel belangrijk dat je daarnaast ook een dieet gaat volgen. Om het proces van het vet verbranden te stimuleren kun je het beste niet alleen buikspieroefeningen doen, maar ook krachttraining voor alle spiergroepen in je lichaam!

Hoevaak kun je met fitness je buikspieren trainen?
De meningen zijn er wel over verdeeld, maar over het algemeen kun je al heel veel bereiken door 2 tot 3 keer per week te trainen. Neem de tijd en de rust voor de oefeningen, doe telkens 3 sets van ongeveer 10 (langzame!) herhalingen. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende oefeningen, maar als je wat traditionele oefeningen doet zoals de crunch, schuine crunch, leg raises en de twist met stok, kom je al een heel eind.

Het belangrijkste is, wat voor oefening je ook doet, dat je de herhalingen zorgvuldig uitvoert en dat je niet jezelf gaat helpen door ondersteuning van andere spieren. Doe de herhalingen in langzaam tempo en neem tussen de oefeningen niet te lang pauze, ongeveer een halve minuut.

Voor het doen van buikspiertraining heb je dus helemaal geen bijzondere dingen nodig, alleen jezelf en eventueel een fitnessmatje of een extra gewicht als je bijvoorbeeld je buikspieren sneller wilt trainen met een kettlebell. Als je ook nog een complete workout doet naast je fitness buikspieren, dan heb je in korte tijd een platte, gespierde buik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here