Is yoga of pilates de sport voor jou?

0
165

De laatste tijd zijn de sporten yoga en pilates steeds populairder geworden. Zou deze sport ook iets voor jou kunnen zijn? Alleen door het echt te doen en uit te proberen kom je erachter. Lees verder om erachter te komen wat de voordelen van deze sporten zijn. Het gaat niet zozeer om je conditie te verbeteren of om enorme spieren te kweken. Bij allebei de sporten gaat het om de connectie tussen je lichaam en je geest. Dit is erg belangrijk in het dagelijks leven en het zal je bij veel dingen van pas komen. Het zal niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook de mentale gezondheid.

Yoga

Yoga komt oorspronkelijk uit India en het is meer dan alleen een sport. Het is een levensstijl. Er zijn verschillende soorten yoga. Kies voor een yoga die goed bij je past. De een wil graag yoga doen om bewust te worden van de ademhaling en leren om het lichaam totaal te ontspannen. Bij de ander gaat het om de connectie van de geest en het lichaam. De ander wil graag verschillende poses en flexibiliteit leren en kracht verbeteren. Yoga is in ieder geval geen sport waarbij je rondjes moet gaan rennen. Maar onderschat de sport niet! Ook aan het einde van een uurtje yoga, ben jij aan het zweten.

Voordelen Yoga

Ten eerste kan yoga stress verminderen. Net als bij meditatie, kan het ook helpen als je last hebt van angsten of depressieve gevoelens. Door bewust in het moment te zijn en goed te letten op je ademhaling in je buik, zul je merken dat je echt tot rust komt. Yoga is heerlijk om de dag mee te beginnen, maar ook om een drukke stressvolle werkdag mee te eindigen. Ook helpt yoga bij het verbeteren van je slaap. Zit jij de hele dag op een stoel achter je laptop en heb je last van je rug? Dan is yoga de oplossing voor jou! Bij yoga verbeter je je flexibiliteit, balans en een gezonde houding.

Pilates

Pilates is een erg populaire sport bij dansers, sporten en modellen. Ook celebrities lijken erbij te zweren. Pilates is een sport waarbij je verschillende vloeiende oefeningen beoefent op een mat. Dit is wederom geen sport waarbij je heel intens veel beweegt en je conditie traint. Het gaat bij pilates om een goede houding en je traint vooral de spieren in de core. Je zult je kracht, balans en flexibiliteit verbeteren. Na pilates zul je spierpijn krijgen in spieren waarvan je niet wist dat je ze had!

Voordelen Pilates

Pilates kan helpen als je gewicht wilt verliezen. Je traint bij pilates iedere spier in je lichaam. Combineer pilates met een cardio sport, zoals rennen of zwemmen en je zult enorme resultaten zien in jouw gewichtverlies. Ook draag pilates bij aan een betere lichaamshouding. Verder zal deze sport gevoelens van angst of stress verminderen. Pilates wordt ook vaak aangeraden door fysiotherapeuten bij klachten in de nek- en rugklachten of blessures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here