Hans Kortlevers zijn tips voor de aanschaf van een racefiets

0
38
blog placeholder

Bij de aanschaf van een racefiets is het merk erg belangrijk. Bij een heleboel zaken maakt het niet zoveel uit of iets wel of niet van een merk is, maar voor een fiets ligt dat anders. Natuurlijk, als je een echte beginner bent zul je het verschil misschien niet meteen merken, maar zodra je echt begint te fietsen zul je merken dat er echt veel verschillen zitten tussen de verschillende fietsen uit de verschillende klassen.

 

Let op de groepen

 

Wanneer je een fiets koopt moet je vooral kijken naar de type van de versnellingen en de derailleur. Deze zijn vaak van het merk Shimano. Binnen dit merk zijn er echter allerlei verschillende series, die allen hun eigen prijs hebben, waarbij de een steeds weer een beetje beter is dan de ander. Wanneer je begint serieus te fietsen zul je over het algemeen genoeg hebben aan de tiagra serie, hans kortlevers is hier zelf ook mee begonnen.

 

Wat voor een frame

 

Er zijn verschillende soorten frames op de markt, waarvan het lichste en duurste frame geheel van carbon is. Carbon is een speciale stof die vrij licht is. Hierdoor kan je als fietsen harder rijden zonder meer moeite te hoeven doen. Aan carbon zitten ook nadelen verbonden, zo kan het frame “in elkaar klappen” en zijn de frames erg duur in de aanschaf, hans kortlevers zou een carbon frame dus ook zeker niet aanraden voor beginners. Voor hen loont het meer om wat extra te trainen. En bedenk ook dat u net zo goed een lager gewicht op de fiets kunt bereiken door wat af te vallen in plaats van voor honderden euro’s extra een lichter frame te kopen, een gratis tip van Hans! Meer tips zijn te lezen op het blog van hans kortlevers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here