Gezond leven

0
69
blog placeholder

Tegenwoordig is er zo veel berichtgeving over wat wel en wat niet goed/gezond voor je is. De ene dag moet je juist veel fruit eten en weer de volgende dag wordt het afgeraden. Soms valt er bijna geen touw meer aan vast te knopen, en dan wordt het moeilijk om te beslissen wat je nou moet gaan doen om een gezonde leefstijl te krijgen en te behouden.

Kom in beweging

Iets waar iedereen het wel mee eens is, is dat beweging goed voor je is. Bewegen zorgt er voor dat je stoelgang op gang komt, je bloeddruk zich verlaagt (een hoge bloeddruk brengt namelijk veel gevaren met zich mee), je spieren zich ontwikkelen, je calorieën verbrandt, ook brengt het innerlijke rust en ontspanning en ga zo maar door. Als jij voor jezelf dus de beslissing hebt genomen om gezonder te gaan leven, moet je in beweging gaan komen. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar beweging hoeft niet per se vervelend te zijn.

Bewegen én genieten

Omdat regelmatig bewegen belangrijk is voor een gezonde leefstijl, moet je het dus voor een langere periode vol kunnen houden. Dit werkt natuurlijk niet als je iets doet wat je niet bevalt. Het beste is dan ook om te kiezen voor een bepaalde activiteit waar je zelf ook plezier uit haalt. Iets wat wellicht een verstandige keuze zou zijn is wandelen. Dit vergt in een keer niet té veel energie, is gemakkelijk voor een langer tijdsbestek vol te houden en de frisse lucht zorgt er voor dat je je ook vele malen fitter voelt. Een wandeling kan je vaak ook gemakkelijk combineren met het dagelijkse leven. Ga bijvoorbeeld ’s avonds na het eten een ronde wandelen, wellicht met een kennis of een hond, en probeer steeds een iets grotere ronde te maken. Een goede motivatie zou ook kunnen zijn om na een bepaalde periode een bergtocht of hiketour te plannen. Niet alleen zijn je dagelijkse wandelingen dan een oefening voor het uiteindelijke grote geheel, ook is het ervaren van een nieuwe omgeving en natuur een erg mooie bijkomstigheid. Het wandelen in de bergen is echter wel net iets anders dan hier bij ons in ons vlakke landje, dus het is verstandig om van te voren te zorgen dat je in het bezit bent van goede wandelschoenen en outdoorkleding. Mocht je dit nog niet hebben, kan je van tevoren altijd nog het een en ander aanschaffen bij Campz. Vervolgens ben je klaar om te bewegen én te genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here