Fietsvakshop: online uw fiets kopen

0
31
blog placeholder

Vakwinkel brengt kwaliteitsproducten online

Fietsen, het zit in het bloed van de Nederlander. De Nederlander heeft gemiddeld 1,1 fiets in de schuur staan, een wereldrecord. Een fiets vereist wel regelmatig onderhoudt, tenslotte wordt deze bijna dagelijks gebruikt. Zo reizen wij gemiddeld 900 kilometer per persoon per jaar op een fiets, en gaan de kwaliteit van de fiets en -onderdelen langzaam achteruit.

Fietsvakshop.nl heeft daarom haar kwaliteitsproducten online gebracht in de webwinkel, zodat u deze fietsonderdelen gemakkelijk zelf kunt bestellen. U kunt de producten bij u thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij één van de meer dan 150 aangesloten dealers in Nederland. Zij monteren uw fiets gratis, zodat u zeker weet dat uw fiets weer klaar is om op de weg te gaan.

Als u via internet een fiets wilt kopen moet u op een aantal factoren letten, net als bij het kopen van een fiets in de fietsenwinkel. In dit artikel leest u waar u op moet letten.

Hoogte van de fiets

Een eerste factor waar u op moet letten is de hoogte van uw fiets. Dit wordt onder andere bepaald door het frame en het zadel. Het is bij uw fiets belangrijk dat u, wanneer u wilt op- en afstappen, uw voeten de grond kunnen raken. Zo loopt u niet het risico dat u zomaar uw balans verliest en direct omvalt. Zorg daarom dat u een fiets kiest die ongeveer zo hoog is als uw benen.
Bij een damesfiets kunt u een hogere maat kiezen, omdat het frame de bovenste stang mist. Bij een herenfiets moet u hier wel goed op letten. Tenslotte wilt u niet dat u bij het afstappen de grond niet kunt raken, en met uw lichaam op de stang blijft hangen.


Maatfiets of standaardfiets

Bij de aanschaf van een fiets kunt u kiezen voor een maatfiets of een standaardfiets. De maatfiets wordt, zoals de naam al zegt, volledig voor u op maat gemaakt. Zo heeft u een fiets die perfect aansluit bij uw wensen, maar ook bij uw lichaam. Het frame, het zadel, de trappers, overal is aan gedacht bij een maatfiets. De kosten van een maatfiets liggen vrij hoog, omdat deze volledig handmatig voor u op maat gemaakt wordt.


Een standaardfiets daarentegen is goedkoper, maar zal minder aan uw wensen voldoen. Toch zult u een fiets vinden die goed past bij uw lichaam, of onderdelen heeft die ervoor zorgen dat u deze kunt aanpassen naar uw eigen voorkeur.


Frame

Zoals hierboven al beschreven wordt moet u bij het kopen van een fiets rekening houden met het frame. De hoogte hiervan bepaalt namelijk de hoogte van uw fiets. Kies voor een fiets met een stevig frame. De meeste frames zijn gemaakt van aluminium, dit brengt stevigheid terwijl het gewicht van de fiets laag blijft.

Zadel

U wilt tijdens het fietsen natuurlijk zo comfortabel mogelijk zitten. Kies daarom voor een zadel dat gemaakt is van gel, dit brengt het meeste comfort. Heeft u liever een zadel dat zich na verloop van tijd vormt naar uw lichaam dan is het leren zadel een betere optie. Deze gaat langer mee dan een gelzadel, maar zal in het begin minder comfort bieden.

Stuur

De keuze van een stuur hangt af van uw eigen voorkeuren. Een stuur kan in vele vormen en maten komen. Als u lange armen heeft is het beter om te kiezen voor een breed stuur, voor kortere armen is een nauwer stuur aan te raden.

Op het stuur zitten ook uw rem en versnellingen. Kijk hier dan ook goed naar, dit bepaalt de gebruiksvriendelijkheid van uw fiets. Als u goed wilt kunnen remmen is het slim om een fiets te kopen die handremmen heeft, maar een fiets met terugtraprem kan ook voldoen aan uw wensen.

Het aantal versnellingen op uw fiets hangt af van uw voorkeur. Als u door een gebied met redelijk wat heuvels gaat fietsen is het slim om te kiezen voor een fiets met veel versnellingen, gaat u slechts in de stad fietsen dan voldoet een fiets met geen of maximaal drie versnellingen.

Fietsbanden en -wielen

U wilt goed over het fietspad kunnen rijden, dit wordt volledig bepaald door de kwaliteit van uw fietsbanden en -wielen. Door een fiets te kiezen met sterke banden, en een goede breedte, zorgt u dat u op gladde wegen snel kunt doorrijden. Zachte banden zijn juist weer beter op wegen die minder structuur hebben, zoals zandwegen of modderpaden.

Fietsvakshop heeft een groot aanbod aan fietsbanden en -wielen van hoge kwaliteit.

Proefrijden

Voordat u een nieuwe fiets koopt is het altijd aan te raden eerst een proefrit te maken. Zo weet u zeker dat u een fiets aanschaft die lekker rijdt, en u lange tijd gebruik hiervan kunt maken. Een fiets gaat enkele jaren mee, en het is daarom fijn om een fiets te hebben die al deze jaren ook comfortabel te berijden is. Vraag bij uw fietshandelaar om een proefrit, en probeer hierbij meerdere fietsen uit. Zo achterhaalt u eenvoudig welke soort fiets het meest aansluit bij uw wensen, en waar uw voorkeur naar uitgaat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here