Een wetsuit kopen? Lees deze tips!

0
65
blog placeholder

Wetsuit

Een wetsuit (vaak ook surfpak genoemd) is een accessoire dat de drager beschermt tegen onderkoeling. Wetsuits worden van synthetisch rubber (neopreen) gemaakt en zijn enorm populair onder mensen die een watersport beoefenen. Naast watersporters gebruiken de deelnemers aan een thriatlon in sommige gevallen ook een wetsuit. Een wetsuit heeft een juiste pasvorm indien er een kleine hoeveelheid water in loopt, wat vervolgens door het lichaam opgewarmd kan worden. De lichaamstemperatuur wordt hiermee op peil gehouden zodat het beoefenen van watersporten in koudere periodes mogelijk blijft.

Handige tips die de levensduur van een wetsuit verlengt

– Laat een wetsuit niet in aanraking komen met warm water. Warm water tast de flexibiliteit van het neopreen aan.

– Hang een wetsuit nooit in de zon. Het materiaal van de wetsuit wordt hard en de flexibiliteit wordt aangetast.

– Hang een nat wetsuit nooit op aan een hanger. Een nat wetsuit heeft een hoger gewicht, waardoor het model misvormd kan raken.

– Spoel een wetsuit na gebruik af met zoet water. Zout water is slecht voor de naden en kan tevens voor scheurtjes zorgen.

Wetsuit schoonmaken? Doe het op deze manier!

Vul een bak met warm (niet heet) water en 2 vaatwassertabletten. Roer regelmatig zodat de tabletten de kans krijgen om op te lossen in het warme water. Het afwasmiddel dat in de tabletten zit zal de lichaamsvloeistoffen en bacteriën als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, waardoor nare geurtjes tot het verleden behoren. Spoel vervolgens het wetsuit af met water om de zeepresten te verwijderen. Vervolgens leg je jouw brandschone wetsuit te drogen over een stoel in de frisse lucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here