Doorzoek de ruitersportartikelen uit verschillende webshops

0
169
amazone en paard

De beste paardrijcaps in alle maten

Er is een overzicht van meer dan 120 paardrijcaps te vinden op de website. Als je deze online wilt bestellen is het wel belangrijk naar de maattabel te kijken, zo kun je jouw hoofdomtrek meten om erachter te komen welke capmaat je daadwerkelijk hebt. Het is belangrijk dat je de goede maat cap hebt omdat deze anders niet optimaal zijn werk kan doen, mocht je ooit op je hoofd vallen. De meeste manages hebben niet voor niets paardrijden met cap verplicht.

Bodyprotectors om extra veilig te rijden

Bodyprotectors zijn nog lang niet op alle maneges verplicht. Ben je ruiter of amazone dan is het verstandig zelf de verantwoordelijkheid voor jouw eigen veiligheid te nemen door een bodyprotector te dragen. Er zijn verschillende soorten en ook hierbij is het weer belangrijk naar de maattabel te kijken welke maat je hebt. Er zijn tegenwoordig ook fashionable bodyprotectors zodat je er met bodyprotector nog modieuzer uitziet. Ook bestaat er een airbag systeem welke de bodyprotector opblaast wanneer je van het paard valt, let wel op: deze airbag bodyprotectors moeten opnieuw gevuld worden wanneer deze één maal zijn afgegaan.

Veilig rijden begint bij de ruiter/amazone

Veilig paardrijden begint natuurlijk bij jezelf, zorg voor een uitrusting die goed past en van goede kwaliteit is. Ga altijd verantwoord op met een paard, zeker ook wanneer je een buitenrit maakt. Ga niet de grenzen van jou en je paard verleggen als dit de kans op ongelukken vergroot, en laat je zeker niet ompraten geen cap- of bodyprotector te dragon omdat dit ‘stoerder’ is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here