De soorten supplementen en de voordelen ervan

0
13
blog placeholder

De bekendste soorten supplementen zijn eiwit, pre- en post workout, creatine, vitamine en fat burners. Deze worden hieronder uitgelegd:

Eiwit
Eiwit wordt als supplement door middel van eiwit shakes gemaakt. Eiwitten zijn erg belangrijk voor sporters, voor het herstel en de groei van de spieren. Voor bodybuilders bijvoorbeeld zijn eiwit shakes niet te missen. Er worden vaak niet voldoende eiwitten uit de normale voeding gehaald en daarom zijn deze shakes dus nodig. Een goede eiwit shake bestaat per 100 gram ongeveer uit 90% eiwitten.

Pre Workout
Pre workouts zijn supplementen die genomen worden voor de training, ze zorgen ervoor dat je lichaam extra energie en kracht krijgen. Ook wordt de vetverbranding tijdens het trainen bevordert.
De Pre workouts worden vaak door krachtsporters gebruikt en zorgen voor explosieve kracht.

Post Workout
Post workouts zijn supplementen genomen worden na de training, deze supplementen voorzien het lichaam wat nodig is na het trainen. Het zorgt voor een maximale spiergroei, een optimaal herstel en het voorziet de spieren vol met voedingsstoffen.

Fat Buner
Fat burners zorgen voor het bevorderen van de vetverbranding en is erg handig voor mensen die druk bezig zijn met het verliezen van gewicht.

Creatine
Creatine zorgt voor meer uithoudingsvermogen en kracht tijdens de training en bevordert ook de spieropbouw. Creatine wordt als de belangrijkste voedingssupplement gezien voor sporters. Creatine is niet alleen voor krachtsporters maar ook voor duursporten als hardlopen.

Vitaminen
Vitamine supplementen zijn voor alle mensen aangeraden die te weinig of geen vitamine binnenkrijgen door hun voeding. Vooral oude mensen maken gebruik van vitamine pillen.

Nu heb je een indicatie welke supplementen er allemaal op de markt zijn. Het is voor de aanschaf altijd verstandig om je even te verdiepen en reviews te lezen, zodat je weet waar je aan toe bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here