De Nederlandse Eredivisie staat weer voor de deur!

0
9
blog placeholder

De Eredivisie is één van de leukste competities
Velen spugen hun gal op de Nederlandse Eredivisie, maar we kunnen gerust concluderen dat de Eredivisie één van de leukste competities ter wereld is. Dit heeft niet zo zeer te maken met het niveau waarop gespeeld wordt (de Eredivisie kan qua niveau niet tippen aan de Spaanse of Engelse competitie), maar met het aanvallende spel dat er over het algemeen gespeeld wordt. Dit is erg aantrekkelijk om naar te kijken en de Eredivisie stand kent ieder jaar weer een aantal verrassingen.

De Eredivisie staat er om bekend dat iedereen van elkaar kan winnen. Zelfde grotere clubs als Ajax en PSV kunnen onderuit gaan bij de gedoodverfde degradatie kandidaat. Dit is voornamelijk een gevolg van het opportunistische spel dat door veel kleinere clubs wordt gespeeld. De mentaliteit; wij hebben niks te verliezen, kan wonderen doen en de nodige strijd op de mat leggen.

Verwachtingen competitie
De analisten zijn inmiddels alweer druk met speculaties over de aankomende competitie. Wie wordt kampioen en wie gaat degraderen? Dit is altijd een vraagstuk die de gemoederen bezig houdt. De verwachtingen dit jaar zal niet anders zijn dan voorgaande jaren. Ajax en PSV strijden om het kampioenschap en de promovendussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwaarden worden getipt als degradatie kandidaat. Met name gebaseerd op de begrotingen. De geschiedenis wijst echter uit dat het één en ander wel eens heel anders kan gaan uitpakken. Bijna ieder jaar weer is er een grote verrassing in de Eredivisie die alle analisten doet verbazen.

Dit jaar zal één van die verrassingen wel eens kunnen komen uit Deventer of Leeuwaarden. De twee gepromoveerde clubs beschikken namelijk over een zeer fanatieke achterban, die het de uitspelende ploeg nog wel eens benauwd kunnen maken. Meestal krijgen clubs hier een positieve boost van, waardoor het publiek echt kan gelden als dertiende man. We gaan het snel genoeg meemaken, aangezien de competitie alweer bijna zal aanvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here