De historie van Ajax

0
21
blog placeholder

Ajax bestaat al meer dan 100 jaar en is een club van naam geworden. Er hebben vele bekende spelers gespeeld en veel mensen zijn fan geworden van de Amsterdamse club. De club heeft glorie perioden gekend, maar er zijn natuurlijk ook mindere jaren geweest. Maar wanneer Ajax eenmaal in een dal zat, kroop het daar vanzelf weer uit. Neem de jaren van 2005 tot 2010. Er werd geen kampioenschap binnen gehaald, slechts eenmaal werd de beker gewonnen. Echter, onder leiding van Frank de Boer werd er driemaal een kampioenschap op rij binnen gehaald en een is weer sprake van een goede periode.

Ajax fans

De Ajax fans zijn erg berucht en beroemd. Wanneer Ajax een wedstrijd speelt reizen de supporters mee. Of de wedstrijd nu in Enschede wordt gespeeld of in Boekarest, de Ajax fans zijn altijd aanwezig en laten altijd van zich horen. Het gezang en de steun doen de spelers van het team vaak goed en daardoor zijn ze bereid om net dat beetje extra te geven. Als je de fans vergelijkt met de grootste clubs in Europa, dan doet Ajax goed mee. Het supportersaantal is groot en ook de sfeer is altijd goed.

Amsterdam voetbalstad

Er kan wel gezegd worden dat Amsterdam dé voetbalstad is van Nederland. Er zit een grote club en daarnaast zijn er vele mogelijkheden om te studeren. Veel talenten zijn al doorgebroken en ook op dit moment puilt de jeugdopleiding uit van grote talenten. Er zijn vele grote Nederlandse talenten voortgebracht, maar ook veel buitenlandse talenten zijn door Ajax opgeleid. Dat geeft dus aan dat het met de jeugdopleiding van de Amsterdamse club wel goed zit. Elk jaar breekt er wel een talent door die het gaat schoppen tot een grote voetballer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here