De geschiedenis van voetbal.

0
101
blog placeholder

Geschiedenis van voetbal

Overal het algemeen wordt aangenomen dat het voetbal in de moderne vorm is ontstaan in Engeland. Hier komt ook de oudst bekende voetbalclub vandaan, Notts County FC, opgericht rond het jaar 1888. Notts County FC is een van de oprichters van Football League. De begin tijd van deze voetbalclub was dan ook direct de meest succesvolle. In Nederland is het (semi)prof voetbal pas opgericht in 1954. Hiervoor waren er wel wedstrijden, maar had iedereen hiernaast dan ook nog een andere baan. Voetbal toendertijd werd nog gespeeld op zware leren klompen, maar dat is tegenwoordig wel anders!

Het hedentendaagse voetbal.

Tegenwoordig zijn er in Nederland ruim 2800 teams actief in het moderne voetbal. Deze teams zijn op alle niveaus te vinden van professionals tot amateurs. Voetbal wordt sinds de oprichting van de competies gespeeld op voetbalschoenen. Deze voetbalschoenen zijn steeds lichter en geaffenceerder geworden, zoals alles evolueert in de tijd. De eerste schoenen waren zware leren klompen, of oude gympen die werden hergebruikt.
Tegenwoordig zijn voetbalschoenen zelfs mode voorwerpen geworden, waar het ertoe doet welk model je draagt. Voor sommige mensen wordt voetbal hierdoor een onbetaalbare sport, aangezien deze schoenen tot wel 300 euro kunnen kosten. Natuurlijk zijn er ook goedkope modellen voetbalschoenen online te vinden, maar helaas willen sommige mensen altijd dezelfde schoenen als bekende spelers op tv dragen. Goedkopere of tweedehands modellen zijn echter vaak ook goed om op te spelen. Natuurlijk moet je geen neppe modellen kopen, hierdoor kan je blijvende blessures oplopen. Aan te is het wel om raden schoenen altijd goed te passen, hierdoor weet je zeker dat je een goede koop doet, ook als je de schoenen online besluit te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here