De bijwerkingen van creatine

0
13
blog placeholder

Valt creatine veilig te gebruiken?
Een belangrijk gegeven is het feit dat creatine in erg veel onderdelen van de topsport gebruikt wordt. Doordat het al jaren gebruikt wordt in de topsport zijn er ook erg veel onderzoeken geweest naar het product. Uit ongeveer honderd onderzoeken werd vastgesteld dat het gebruik van creatine erg minimale bijwerkingen heeft op het lichaam van de mens. Onderzoeken wijzen uit dan in 95% van de gevallen de inname van creatine zorgt voor een positieve ervaring. De overige 5% van de nare bijwerken kwamen voor door een verkeerde dosis.
 
Positieve onderzoeken
Onderzoeken die werden gedaan door de Universiteit van Memphis in Amerika leden tot positieve resultaten aan de hand van creatine gebruik. Gedurende dit onderzoek van negen maanden kregen proefpersonen dagelijks een dosis van 5 gram toegediend. Waar velen negatieve bijwerkingen verwachtte waren er zelfs positieve bijwerkingen en helemaal geen negatieve bijwerkingen. Uit het onderzoek was gebleken dat de consumptie van creatine geen effect had op leverfuncties, nierfuncties en spierfuncties van de proefpersonen.

Positieve bijwerkingen
Hierboven werd het al even aangehaald, maar waar studenten van de universiteit negatieve resultaten verwachtte, bleek het tegenovergestelde. Het onderzoek had uitgewezen dat de consumptie van creatine voor een kleinere kans op diabetes en hartkwalen zorgt.

Hartkwalen & Diabetes
Hierboven werd al bevestigd dat het gebruik van creatine in positieve gevallen kan zorgen voor vermindering van de kans op diabetes en hartkwalen. Om precies te zijn vermindert het gebruik van creatine de kans op hartkwalen en diabetes met maar liefst 22%.

Vroeger
Zowel vroeger als nu bestaan er nog veel misverstanden over het gebruik van creatine. Zo zijn er veel artikelen te vinden met mogelijke bijwerken die niet berusten op feiten en waarheid. Zo staan er artikelen waarin bijwerkingen als braken en diarree besproken worden, wij kunnen u melden dat dit enkel kan gebeuren door een verkeerde dosering, het ligt dan ook niet aan het product zelf.

Preventie
Omdat het gebruik van creatine de laatste tijd steeds meer toeneemt onder mensen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het product en de ins en outs. U kunt dan ook problemen voorkomen door het gebruik van het product. Zorg goed voor jezelf en je lichaam, waardoor je al veel problemen kunt voorkomen bij het gebruik van creatine. Houd jezelf aan de voorschriften en bouw het gebruik rustig op, zodat je het lichaam de tijd geeft om aan het product te wennen. Als je hier geen rekening mee houdt dan bevindt het product zich ineens in hoog concentraat in het lichaam waardoor je problemen kunt ondervinden.

Belangrijke aanbevelingen

  • Zorg dat je niet te snel intensief traint
  • Houd je aan de doseringen
  • Zorg dat je genoeg vocht opneemt
  • Bouw het creatine gebruik langzaam op

Conclusie
Indien u zich houdt aan bovenstaande aanbevelingen en verstandig met het product en uw lichaam omgaat dat is het gebruik van creatine volledig veilig. U kunt er met een goed vertrouwen gebruik van maken zonder dat er zich eventuele problemen kunnen  voordoen.

Als je zorgvuldig omgaat met creatine, en daarbij goed voor jezelf en je lichaam zorgt dan zult u geen slechte ervaringen krijgen door het gebruik van creatine!


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here