Website vindbaar maken in Google

0
8
blog placeholder

Zoekmachine

De meeste mensen beginnen hun zoektocht op een zoekmachine zoals Google, Bing of Yahoo. Vooral Google is populair onder de internetgebruikers. Het vindbaar maken van je website op een zoekmachine is complex en hangt van veel factoren af. Een aantal tips en trucs zijn echter bekend, zoals er nog veel meer nog steeds onbekend zijn.
Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je weet als site op welke zoekwoorden je wilt worden gevonden. Dit kan gaan van een redelijk breed zoekwoord (bijvoorbeeld voetbal) tot een meer specifieke zoekterm (zoals blauwe voetbalsok). Het voordeel van een breed zoekwoord is dat er meer mensen googlen op dit woord. Alleen er zijn waarschijnlijk meer sites die op dit zoekwoord gevonden willen worden. 

Zoekwoorden

Google heeft een aantal hulpprogramma’s zodat je kan zien welke zoekwoorden het meest gebruikt worden. Zo laat Google Trends de meest gezochte zoektermen zien. Bij Google Analytics kan je precies zien hoe de mensen in het verleden op je site terecht zijn gekomen. Deze zoekwoorden kan je zowel in de “voorkant” als de “achterkant”van de site verwerken. Wanneer je in de HTML-lead  (description meta-tag en de pagina titel) ervoor zorgt dat de zoekwoorden goed zijn verwerkt en in de content van je website zal je website beter worden gevonden door Google.

Links vanuit andere sites

Naast zoekwoorden is het van belang dat er vanuit andere sites wordt verwezen naar jou site door middel van een link. Hiermee geven deze sites als het ware aan dat ze jou site als goed beoordelen. Wanneer je een link hebt op een andere site krijgt deze kracht mee vanuit deze site. De hoeveelheid kracht hangt af van de waarde die de andere site heeft gekregen van Google.

Content

Ook is het van belang dat er genoeg unieke content staat op je site. Het is wel belangrijk dat het relevant is voor je site wat je erop plaatst. Wanneer je een artikel plaatst over dierenvoer, zal een site over sport niet beter gevonden gaan worden. Ook zorgt dit ervoor dat bezoekers snel wegklikken wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de resultaten. Veel bedrijven nemen een online marketingbureau in de hand die deze zaken voor hen regelt. Zeker wanneer je als organisatie slechts over beperkte kennis beschikt binnen online marketing kan dit gunstig uitpakken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here