Wat zijn Cloud Servers?

0
15
blog placeholder

Een eigen ICT omgeving voor uw bedrijf kost vaak veel geld. Daarbij heeft u ruimte nodig om de ICT goed te laten functioneren. Het aanschaffen en regelmatig onderhouden van uw eigen server kost uiteindelijk veel geld. Een mooie oplossing hiervoor zijn Cloud Servers. Uw ICT omgeving wordt in de Cloud opgezet. Dit betekend dat u zelf geen ruimte meer nodig heeft voor het beheren van uw systeem. U heeft zelfs geen ICT’er meer nodig omdat met Cloud Servers van Cloudhosting alles voor u online geregeld wordt. U kunt zelfs heel eenvoudig met het controlepanel uw eigen server beheren.

Doeleinden cloud servers

Cloud servers kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. U kunt het gebruiken als dataserver voor uw bedrijf. Maar u kunt Cloud servers ook gebruiken voor het hosten van meerdere websites. Als u de Cloud gebruikt voor het hosten van uw website dan heeft u meerdere voordelen. Zo kunt u de taken in de Cloud verdelen over meerdere virtuele servers. Door de taken van uw website te verdelen over meerdere servers zal uw website sneller draaien en beter bereikbaar zijn voor de klant. Daarbij is de Cloud erg flexibel en kan deze automatisch meegroeien met uw bedrijf of krimpen als dit nodig is.

Public VS Private cloud servers

Als u Cloud Servers gaat aanschaffen dan kunt u kiezen voor public of private. Bij een public cloud deelt u de server met andere gebruikers. Uiteraard heeft u alleen toegang tot uw gedeelte en kunnen de andere gebruikers niet bij uw gedeelte komen. U betaald alleen voor wat u gebruikt bij een Public Cloud. Als u voor een Private Cloud kiest dan heeft u een complete server voor u alleen. U kunt de server hierdoor helemaal naar uw wensen aanpassen. Er zijn geen andere gebruikers, waardoor u de volledige snelheid van uw cloud krijgt. Een Public Cloud kunt u direct online installeren en aanschaffen. Voor een Private Cloud kunt u een offerte op maat aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here