Wat is VMware?

0
1002
blog placeholder

Wat is VMware?

VMware is een groot bedrijf dat gevestigd is in Amerika. Zij ontwikkelen software op het gebied van virtualisatie. Virtualisatie houdt in dat je meerdere virtuele machines (ook wel VM’s genoemd) kan laten draaien op een fysieke server. Twee van hun producten die zei ontwikkeld hebben zijn VMware Server ESX en VMware Server ESXi. Deze producten worden vaal gebruikt door hosting bedrijven omdat ze dan minder servers hoeven aan te schaffen doordat ze nu virtuele servers kunnen gebruiken op een fysieke server.

VMware Server ESX

VMware ESX is een enterprise virtualisatie programma. Bij deze versie zit een service console die in de eerste plaats gebruikt wordt als bootstrap voor de VMware kernel (vmkernel) en in de tweede plaats als management interface. Een andere functie die je bij ESX hebt is vMotion. Dat is een live migratie van de virtuele machine. Hierbij wordt het RAM geheigen van de huidige VM naar de nieuwe VM. Zoals je misschien al weet verandert het RAM geheugen constant, daarom wordt er vervolgens een check uitgevoerd welke date er al verzonden is en zal de niet verstuurde date alsnog versturen. Dit wordt elke keer in steeds kleinere segmenten gestuurd. Als laatste wordt de draaiende VM “bevroren” en zal het laatste segment data verstuurd worden. Wanneer die data ontvangen is zal de nieuwe VM gestard worden. Dit wordt gedaan om te zorgen dat de VM zo kort mogelijk onbereikbaar is. Vanaf versie 5 is het bedrijf gestopt met het maken van nieuwere versies, maar van ESXi verschijnen er nog wel nieuwere versies.

VMware Server ESXi

VMware ESXI is een gratis versie van de ESX maar bezit niet het ESX Service Console. De ESXi versie is gratis te downloaden van de VMware website. Zonder een vCenter licentie zullen er een aantal functies uitgeschakeld zijn. Deze versie heeft een simpele configuratie console die je voornamelijk kan gebruiken voor het configureren van het netwerk. Mocht je Windows 8 of Windows server 2012 willen virtualiseren dan moet je er wel op letten dat jouw ESXi versie 5.x of hoger is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here