Wat is Frostwire?

0
301
blog placeholder

BitTorrent, maar dan veel uitgebreider!

Torrents zijn met veel verschillende soorten software te downloaden, een hiervan is Frostwire. De client biedt ontzettend veel gebruiksvriendelijkheid voor eenieder die wil downloaden via .torrent-bestanden. De mogelijkheden met de software zijn haast eindeloos, en dit maakt het dan ook zeer populair onder de gebruikers van peer-to-peerdownloads.

De software is origineel in het Engels verkrijgbaar, maar dankzij de inzet van Nederlandse gebruikers is er ook een Nederlandse versie online die gemakkelijk te downloaden is. Via http://www.nederlandstaligesoftware.nl/multimedia-software/frostwire/ kun je de Nederlandse versie van Frostwire downloaden.

Wat is Frostwire?

Frostwire is een .torrent-download-client die gebaseerd is op de client van BitTorrent. Deze software is net als Frostwire bekend om haar mogelijkheden voor het downloaden van bestanden via de peer-to-peernetwerken. Doordat veel downloaders de software van BitTorrent gebruikten besloten de ontwikkelaars van Frostwire de software hier zo veel mogelijk op te baseren. Tenslotte was er al een ontzettend goed concept, dus waarom zou je dit niet nog verder uitbreiden met nog meer goede mogelijkheden?
Dit is exact wat het team van ontwikkelaars dacht, zij kwamen tot de conclusie dat wanneer zij de voorgemaakte client zouden gebruiken om nieuwe mogelijkheden te lanceren dat zij dan op de juiste manier aan gebruikers boden wat zij nodig hadden voor het downloaden van bestanden.

Hoe verschilt het dan?

De client van BitTorrent heeft dus beperkte mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de client video’s te kijken die via het netwerk op de computer binnen zijn gehaald. Dit biedt Frostwire ook, maar dan met HD-video’s. De beveiliging van Frostwire is ook veel uitgebreider dan bij de concurrent, dit biedt voor gebruikers veel meer vriendelijkheid. De gegevens zijn veilig, dit is belangrijk bij het downloaden van online content.

De zoekmachines van beide clients zijn bijna identiek, toch geeft Frostwire over het algemeen meer resultaten weer omdat er meer zoekmachines gebruikt worden om .torrent-bestanden te vinden. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de bekende websites die de bestanden aanbieden om zo via Frostwire de bestanden binnen te halen.

Dankzij de uitgebreide beveiliging van Frostwire is de kans op spyware ook veel kleiner. De ontwikkelaars garanderen zelfs dat de software helemaal nooit enige spy- of malware binnen zal halen, wanneer dit wel gebeurt dan gaan de alarmbellen rinkelen. Voor ervaren downloaders is dit niet altijd noodzakelijk, maar voor downloaders die recentelijk zijn begonnen kan dit een groot voordeel zijn. Het kan namelijk veel problemen schelen wanneer er een scan is van de bestanden omdat je in het begin nog van allerlei bronnen bestanden zult binnenhalen.

Via de client kan ook naar radio geluisterd worden. Allerlei radiozenders kunnen via het internet opgezocht worden en via de software beluisterd worden. Als je liefhebber bent van een bepaald radiostation in het Verenigd Koninkrijk of in de Verenigde Staten dan kun je dat met de software beluisteren. Dit biedt dan ook erg veel gemak. Audiobestanden die via .torrent-bestanden binnen worden gehaald kunnen ook via de software beluisterd worden. Doordat BitTorrent de mogelijkheid biedt dat bestanden tijdens het downloaden al bekeken of beluisterd kunnen worden heeft FrostWire deze mogelijkheid. Dit is erg mooi meegenomen, want je kunt zo tijdens het downloaden van een film al beginnen met kijken. Je hoeft nooit meer te wachten tot de client klaar is met downloaden.

Je kunt zelf ook ontwikkelen!

FrostWire is volledig Open Source, dit houdt in dat je als ontwikkelaar aan de slag kunt met de code van de software en nieuwe mogelijkheden kunt toevoegen voor jezelf. Daarnaast kunnen anderen ook plug-ins maken voor de software waarmee jij gemakkelijker bestanden kunt downloaden of uploaden. Er is een hele community rondom de Open Source van Frostwire die samenwerken om goede plug-ins uit te brengen en zo de gebruikerservaring met de software aanzienlijk te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here