Waar op te letten bij het kopen van een laptop?

0
9
blog placeholder

Mini netbook, notebook of laptop? De keuze wordt voornamelijk bepaald door wat je wilt gaan doen met je laptop. Wil je de laptop vooral gaan gebruiken op reis, kies dan voor de compacte mini netbook. Lekker licht en compact om mee te nemen. Voor dagelijks gebruik is de notebook een beter alternatief. Met een groter scherm en betere prestaties werkt dit een stuk fijner. Ga je echt met zware applicaties aan de slag, kies dan voor een krachtige laptop.

geheugen: de standaard laptop wordt doorgaans verkocht met 4GB aan geheugen. Voor simpel werk is dit meer dan voldoende, maar houd er wel rekening mee dat 4GB wel het absolute minimum is. Als je de keuze hebt, kies dan voor minimaal 6GB of liever nog 8GB.

Opslagcapaciteit: ga je veel met video aan de slag of wil je veel films en muziek opslaan op de laptop, kies dan voor een grote harde schijf van minimaal 1 TB. Uitbreiding van de opslagcapaciteit door middel van een externe harde schijf is mogelijk, maar is gezien het mobiele karakter van de laptop niet altijd even handig. Mini laptops hebben vaak maar beperkte opslagcapaciteit, meestal rond de 300-500GB.

Beeldscherm: de meeste laptops hebben een scherm van 15 of 16 inch. Grotere beelschermen tot 18 inch zijn ook verkrijgbaar, maar vaak een stuk duurder. Voordeel is wel dat een groot beeldscherm veel fijner werkt. De 10 inch beeldschermen van de mini laptops zijn voldoende voor simpel werk zoals email en surfen op reis.

Er zijn vele webshops op internet waar je terecht kunt om een laptop te kopen. Op LaptopAanbieding.nl is een overzicht te vinden van de actuele aanbiedingen en prijzen van laptops zodat je nooit teveel betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here