Voordelig klanten werven met zoekmachine optimalisatie

0
402
blog placeholder

Door middel van zoekmachine optimalisatie zorgt men voor een website of webshop welke volgens de filosofie van zoekmachines is opgebouwd. Hierdoor hopen veel ondernemers bovenaan gevonden te worden op hun producten en diensten. Helaas leert de praktijk dat er veel meer bij komt kijken dan het op juiste wijze invullen van de website. Volgens sommige is het zelfs zo dat je website een autoriteit moet zijn? Deze en andere wilde verhalen laten we hier verder achterwegen.

De basis

De basis van zoekmachine optimalisatie is het op juiste wijze opbouwen en invullen van de website of shop. Het belangrijkste aspect is toch wel de gewone logica. Stel je hebt een site over auto’s, voor het gemak, auto9.nl. Je wilt daar nieuws en aanbiedingen tonen per merk. Je bouwt je site dan zo op: auto9.nl/bmw. Wil je aanbiedingen voor BMW tonen dan voeg je deze laag toe: auto9.nl/bmw/aanbiedingen. Best logisch toch? In 90% van de gevallen gebeurt dit overigens niet en zie je allerlei exotische URLs zoals deze: auto9.nl/bmw-aanbiedingen-online-kopen-nieuws enz enz. Een mooi voorbeeld van keyword stuffing in URLs. Kortom: Hou het logisch (en simpel). Dit wordt veel meer gewaardeerd dan de vervuilde URLs en truckjes om maar beter te scoren. Heb je een goede basis qua techniek en invulling van diverse tags zoals de meta, heading en title, dan kun je verder met wellicht nog het meest tijdrovende werk, de linkbuilding.

Geen zoekmachine optimalisatie zonder linkbuilding

Zonder linkbuilding stelt een zoekmachine optimalisatie traject weinig voor. Je kan natuurlijk door de optimalisatie wat beter naar voren komen maar zeker de zoekwoorden met veel concurrentie zullen hierdoor niet ineens bovenaan staan. Het is dan ook essentieel om kwalitatieve linkbuilding toe te passen. Hou het gerelateerd en zorg voor een constante opbouw van het profiel in plaats van eenmalig een massa te creeren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een specialist je linkbuilding uit te laten voeren. Dit bespaart je een hoop werk maar vraagt wel enige investering.

Klanten werven met zoekmachine optimalisatie

Het werven van nieuwe klanten gebeurt niet 123. Wanneer je het hele optimalisatie traject hebt doorlopen en je bent voorzien van kwalitatieve linkbuilding, zullen resultaten zichtbaar gaan worden. Bij een top 3 positie is de click through zeer interessant. Indien je website of shop ook nog eens voor conversie geoptimaliseerd is en de usability goed is zul je zien dat je steeds meer klanten krijgt door middel van zoekmachine optimalisatie. Zit je in een competitieve branche, trek dan zeker twee jaar uit voor een volledig site-wide traject. Wil je zeker weten dat je een goed resultaat behaald, dan kun je wellicht beter kiezen voor een expert op het vlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here