Office 365: de bekendste zakelijke software, altijd, overal en vanaf elk apparaat.

0
4
blog placeholder

Die populariteit heeft Office 365 te danken aan de continue verbeteringen die gedurende de jaren heen in het pakket zijn doorgevoerd waardoor het softwarepakket vooral op vlak van gebruiksvriendelijkheid steeds een stap voor heeft op de concurrentie.

Eén van de laatste grote wijzigingen die door Microsoft doorgevoerd werd, is de introductie van een ‘cloud versie’ van de software, een trend die reeds enige tijd in verschillende sectoren een grote opmars kent.
Daarmee komt Microsoft tegemoet aan de vraag van de immer groter wordende groep mobiele gebruikers, die ook thuis of op de baan, vanaf de laptop of smartphone, hun Office bestanden willen bekijken.

Gebruikers moeten daarvoor niet eens Office installeren op hun mobiele apparaat maar loggen gewoon via de webbrowser in op hun Microsoft account. Van daaruit kunnen bestanden beken, doorgestuurd en zelfs bewerkt worden. Voor nog meer gebruiksgemak zijn er inmiddels ook verschillende applicaties te downloaden die het navigeren binnen de Office 365 diensten nog makkelijker maken.

De Office 365 diensten bestaan uit: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, SharePoint (samenwerkingsplatform), Exchange (mail) en Lync (de zakelijke skype variant.

Office 365 abonnement

Office 365 wordt aangeboden als een abonnement, gebruikers hoeven dus niet éénmalig een groot bedrag neer te tellen. En dat is niet het enige voordeel.
Voor 1 laag, vast bedrag per maand kan men de software namelijk installeren op 5 verschillende toestellen en hoeft men zich geen zorgen te maken over updates en installatie van firewall of antivrus ter bescherming van de gegevens. Binnen bedrijven kan ook de hardwarekost gedrukt worden doordat het niet meer vereist is om de software intern op bijvoorbeeld een server te installeren.
De data wordt veilig opgeslagen bij Microsoft partners  en kan via een internetverbinding ten allen tijde opgeroepen worden.

Wie dat wil kan overigens wel nog steeds documenten offline bewaren. Deze worden automatisch gescynchroniseerd met de online versie wanneer er een internetverbinding opgezet wordt.

Meer weten over Office 365? Kijk op office365experts.be

Downloaden

Als je opzoek bent naar alternatieven dan kun je ook kijken of je Gratis Office programma’s downloaden kunt via de deze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here