MacBook Pro 2013: De ultieme Retina ervaring

0
6
blog placeholder

Dankzij de MacBook Pro aanbieding die Apple zelf heeft veroorzaakt met zijn lagere prijzen zou de Pro lijn van het bedrijf weleens weer snel aan populariteit kunnen winnen.

Ontwerp & Scherm

Het 15-inch model is qua formaat identiek aan zijn voorganger, de MacBook Pro weegt iets meer dan 2 kilo en is slechts 1,8cm dik. Verder heeft Apple opnieuw gebruik gemaakt voor het prachtige Retina-scherm met een resolutie van 2880 x 1800 pixels, en in tegenstelling tot Windows is Mac OS X wel volledig geoptimaliseerd voor deze hoge resolutie. Je bent daardoor geen bril nodig om icoontjes te bekijken, maar alles ziet er wel een stuk schoner en veel scherper uit.

Prestaties

De MacBook Pro met Retina-scherm heeft dit jaar de NVIDIA-gpu gecombineerd met de Intel HD 4000 ingeruild voor de Iris Pro-gpu. Je zou misschien denken dat dit een stap terug is, maar de Iris Pro van de nieuwe Intel Haswell processor is aanzienlijk sneller dan de NVIDIA GeForce 650M.

Opslag

Mocht je nog nooit met een systeem hebben gewerkt dat beschikt over flashopslag dan staat je nog heel wat te wachten met de MacBook Pro, en dat bedoelen we in de meest positief zin. Het supersnelle flashgeheugen zorgt ervoor dat de MacBook Pro in een oogwenk opstart, apps, updates en mail worden opgehaald terwijl het systeem niet aanstaat en dat apps razendsnel starten en draaien.

Algemeen

De MacBook Pro Retina die enkele maanden geleden werd geintroduceerd beschikt over geweldige nieuwe hardware die nog niet aanwezig waren op zijn voorganger, waaronder Thunderbolt 2, Wi-Fi 802.11ac en natuurlijk de Iris Pro-gpu die zorgt dat het systeem niet langer zal haperen op de hoge resoluties van het Retina-scherm.

Een MacBook Pro kopen zorgt er verder voor dat je gratis het iWork pakket krijgt dat bestaat uit Pages, Numbers en Keynote, een zeer goed alternatief voor het Office pakket van Microsoft, dat overigens wel beschikbaar is voor Mac OS X. Apple is er met dit model volledig in geslaagd om de problemen van de eerste generatie Retina modellen te doen laten verdwijnen.

In onze ogen zijn de 13 en 15-inch MacBook Pro met Retina-scherm de beste laptops die je op dit moment kan krijgen, hoewel dit natuurlijk deels zal afhangen van je budget.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here