Kobo Aura Edition 2 hoesje

0
114
blog placeholder

Als je net een nieuwe e-reader gekocht hebt, ben je op zoek naar een manier om deze zo lang mogelijk mooi en heel te houden. Het belangrijkste wat je dan moet doen is het kopen van een kwalitatief goed Kobo hoesje. Er zijn echter zo veel verschillende hoesjes in omloop, dat het moeilijk kan zijn om de juiste te vinden en uit te kiezen. Daarom heb ik in dit artikel een aantal tips om het perfecte hoesje te vinden voor bij jouw gloednieuwe e-reader.

Ten eerste moet je nagaan wat er nou precies allemaal kan verschillen tussen de hoesjes. Dingen als kleur zijn nogal logisch, maar welke keuzes heb je nog meer? Belangrijke dingen om verder op te letten zijn: het systeem wat wordt gebruikt, of het een sleepcover betreft, of het materiaal stevig is en of hij dun is, en de prijs.

Ten eerste het systeem. Er zijn grofweg twee verschillende soorten hoesjes. Covers waar je je Kobo in kan schuiven (zogenaamde schuifhoesjes) en hoesjes waar je je Kobo in kan klikken (zogenaamde klikhoesjes).

Beide soorten hebben zo hun voor en nadelen, maar over het algemeen wordt een hoesje waar je je Kobo in kan klikken meer gewaardeerd dan een hoesje waar je hem in schuift. Dit komt omdat deze hoesjes over het algemeen dunner zijn, makkelijker in gebruik, veiliger zijn (je Kobo kan er niet uitschuiven/vallen) en het scherm op geen enkele manier blokkeren. Bij een schuifhoesje gaat de Kobo erin, en is er kans date er soms een beetje stof/materiaal over je scherm valt. Dit is bij een klikhoesje niet het geval.

Het materiaal is een volgend ding wat in de gaten gehouden moet worden. De meeste covers zijn gemaakt van plastic. Dit is duurzaam en zorgt voor een lange levensduur.

Een punt wat ook belangrijk voor het gemak is, is om vast te stellen of het een sleepcover is. Een sleepcover zorgt ervoor dat je Kobo e-reader automatisch aan en uit gaat als het hoesje open of dicht wordt geklapt. Dit systeem werkt met een magneetje in de hoes. Deze wordt gedetecteerd door de e-reader. Als het hoesje dicht is, is het magneetje dicht op de e-reader en zal deze dan ook automatisch uitschakelen. Het omgekeerde gebeurt als de cover wordt opengeslagen.

De prijs van covers kan nogal verschillen. Zo heb je covers voor 5 euro maar heb je ook covers voor 30 euro. Voor een prijs van 5 euro kun je niet veel verwachten en zal de cover ook vaak van slechte kwaliteit zijn. Echter hoef je ook zeker geen 30 euro aan een cover uit te geven.

Een van de winkels die covers levert van goede kwaliteit en voor een goede prijs is Kobohoesje.nl. Hier kun je onder andere Kobo Aura Edition 2 covers kopen. Alle covers zijn voorzien van een sleep and wakeup functie en zijn voorzien van het gemakkelijke kliksysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here