Internet en TV

0
8
blog placeholder

Welke verschillen zitten er in de internet pakketten?

Er zijn veel verschillende soorten pakketten voor internet en tv. Maar er zijn ook weer pakketten met internet en tv en bellen. En sommige gaan nog verder door behalve vast bellen ook mobiel bellen aan te bieden. In principe zijn er niet zo heel veel verschillen tussen de pakketten die de aanbieders aanbieden. Zo zal niet opeens een HD zender van KPN beter uit zien dan een HD zender van Telfort. Er zijn wel verschillen in bijvoorbeeld de prijs, download en upload snelheden en natuurlijk het zender aanbod.  Qua kwaliteit verschillen de providers nauwelijks. Veel providers (zeker de budget providers) maken gebruik van elkaars netwerk of het KPN netwerk, de apparatuur die de providers bij een pakket aanbieden verschillen ook niet zoveel en is eigenlijk niet de moeite waard om onderscheid in te maken. Er is wel verschil in wat ze u nu precies aanbieden.
Met een postcodecheck kan je eenvoudig alle internet en tv providers vergelijken. Hiermee is het snel inzichtelijk welke internetsnelheden er op jou adres beschikbaar zijn en welke type verbindingen leverbaar zijn.

Waar dien ik op te letten

Zoals we al zeiden is het alleen interessant om te kijken naar wat er aangeboden wordt. Zo heeft interactieve TV de voorkeur boven digitale TV. Zijn hoge up en download snelheden een groot voordeel, niet alleen om snel te kunnen internetten maar ook omdat TV vaak via de internet verbinding gaat. Het is belangrijk om voldoende snelheid te hebben om goed TV te kunnen kijken en nog snel internet te hebben. Niemand wilt snel internet of stotterend beeld. Als u alleen internet gebruikt om wat te browsen en niet meerdere TV’s heeft maakt het in principe niet veel uit. Maar als er bijvoorbeeld 3 TV’s naar verschillende HD zenders aan het kijken zijn kan het wel eens zijn dat het wat slomer wordt. Als laatste dient u erop te letten dat u een postcode check doet, zo voorkomt u teleurstelling, heeft u net alles nagezocht bij een provider en blijkt dan dat al die moeite tevergeefs is omdat deze provider helemaal geen diensten aanbiedt op uw adres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here